fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Exercițiu de salvare în apă, organizat de ISU Sibiu

”În cadrul exercițiului internațional EU MODEX, organizat prin Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene la site-ul 1 Barajul Avrig-Bradu unde au intervenit modulele de căutare-salvare cu bărci din România și Austria a participat și Crucea Roșie Filiala Sibiu cu un efectiv de 60 de voluntari, astfel: 
  • 10 voluntari din Detașamentul de Intervenții în caz de Dezastre au asigurat permanența la cortul nostru care a fost punct de recepție al victimelor 
  • 50 voluntari, jucători de rol, au fost victimele evacuate din calea apelor. În acest sens mulțumim prietenilor noștri de la Facultatea de Teologie, elevilor Liceului Betania, Școlii Postliceale Sanitare de Stat din cadrul Liceului Teoretic ”Constantin Noica”, studenților de la Facultatea de Medicină  și tuturor voluntarilor care ne-au fost alături în această zi importantă pentru noi.
 
Cu sprijinul sediului central al Crucii Roșii Române, am beneficiat de un cort gonflabil de mare capacitate, unde voluntarii noștri au oferit  celor  50 de victime aduse  de echipajele de intervenție,  prim ajutor psihologic, supă caldă, ceai, pături dar și un loc cald unde să se odihnească.
 
A fost o onoare și o provocare  să fim parte din acest exercițiu alături de prietenii noștri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” Sibiu, a declarat Raluca Morar, directorul Crucea Roșie Filiala Sibiu.
Etichete:

Recomandam sa citesti si