fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Examen de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Sibiului

În Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a avut loc miercuri, 21 octombrie, sesiunea de toamnă a examenului de capacitate preoțească din Arhiepiscopia Sibiului. Examenul a fost organizat în condiții speciale, respectându-se măsurile de siguranță impuse în această perioadă pentru a preveni răspândirea infectării cu noul tip de coronavirus.

Comisia de evaluare a candidaților a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, și formată din cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu și din membri ai administrației eparhiale.

„Examenul a fost organizat pentru fii duhovnicești ai Arhiepiscopiei Sibiului, absolvenți ai facultăților de teologie. Acest examen a  constat într-un test psihologic, o probă scrisă pentru verificarea cunoștințelor de Teologie Dogmatică și Spiritualitate, pentru care candidații au avut de tratat un subiect legat de tema Anului omagial al pastorației părinților și copiilor, evidențiind importanța familiei din perspectivă misionară, dogmatică și provocările pe care această instituție le suferă în ultima perioadă, apoi o probă orală care a abordat subiecte de Teologie Liturgică, Spiritualitate, Administrație bisericească, Catehetică și Omiletică. Pentru candidații care au obținut media până în nota 9, examenul este valabil un an de zile, iar pentru cei care au obținut peste 9.01, valabilitatea este de doi ani, conform hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române”, ne-a spus consilierul cultural al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. lect. univ. dr. Emanuel Tăvală.

Candidații care vor promova examenul de capacitate preoțească au posibilitatea să se înscrie la concursul pentru ocuparea unui post vacant de preot paroh în Arhiepiscopia Sibiului.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si