fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Evenimentele online ale lunii februarie la TNRS

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu oferă publicului, și în luna februarie, evenimente culturale online cu acces gratuit. Seriile Daruri teatrale, Spectacole-lectură „Virgil Flonda” și Tradiții TO GO continuă cu episoade săptămânale și bisăptămânale.

Daruri teatrale și Tradiții TO GO sunt difuzate pe pagina de facebook și pe canalul de YouTube al TNRS, iar episoadele de Spectacole-lectură „Virgil Flonda” vor fi disponibile atât pe canalele TNRS, cât și pe cele ale Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

În zilele de sărbătoare, la ora 10:00, prin seria „Tradiții TO GO”, concept creat de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, în parteneriat cu Muzeul ASTRA Sibiu, publicul este invitat să se bucure de o reinterpretare captivantă a sărbătorilor de peste an.

În zilele de joi și vineri, seria „Daruri teatrale” aduce publicului întâlniri online cu actorii TNRS, cu fragmente și monologuri din spectacolele Naționalului sibian.

În fiecare miercuri, la ora 11:00, prin intermediul secțiunii Spectacole-lectură „Virgil Flonda”, texte scrise atât de dramaturgi consacrați din canonul literar universal, cât și de autori contemporani, ajung la public.

Un recital deosebit, realizat de studenții Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu va fi difuzat în 14 februarie. De Ziua îndrăgostiților, 14 tineri vor prezenta 14 momente de poezie.

 

Calendarul evenimentelor online:

Data SecțiuneaEvenimentul
1 februarie, ora 10:00Tradiții TO GO„Zua lu’ Trif Nebunu”, de Serenela Mureșan, cu Mihai Coman, Alexandru Malaicu, Ciprian Scurtea.
2 februarie, ora 11:00Spectacole-lectură „Virgil Flonda”„Strip-tease”, de Slawomir Morzek, cu Iustian Turcu și Ștefan Tunsoiu. Spectacol coordonat de actorul Iustinian Turcu.
2 februarie, ora 10:00Tradiții TO GO „Întâmpinarea Domnului”, de și cu Serenela Mureșan.
3 februarie, ora 11:00Daruri teatraleOfelia Popii în rolul Mașa din spectacolul „Trei surori”, de A.P. Cehov.

 

4 februarie, ora 11:00Daruri teatrale„Gegen die Demokratie” – fragment cu Johanna Adam & Daniel Plier.
9 februarie, ora 11:00Spectacole-lectură „Virgil Flonda”„Cicloane”, de Daniely Francisque, cu Cendana Trifan și Serenela Mureșan. Spectacol coordonat de actrița Cendana Trifan.
10 februarie, ora 11:00 Daruri teatraleRaluca Iani în rolul Olga din spectacolul „Trei surori”, de A.P. Cehov.

 

11 februarie, ora 11:00Daruri teatraleYannick Becker în spectacolul „you·topia”.
14 februarie, ora 11:00 Recital cu prilejul Zilei îndrăgostiților14 februarie/
14 tineri îndrăgostiți/
14 poezii de dragoste/
16 februarie, ora 11:00Spectacole-lectură „Virgil Flonda”„Ce este iubirea”, de Sonia Ristic, cu Vlad Robaș, Arina Ioana Trif, Ștefan Tunsoiu, Veronica Arizancu și Cendana Trifan. Spectacol coordonat de actrița Cendana Trifan.
 17 februarie, ora 11:00Daruri teatraleGabriela Pîrlițeanu în rolul Irina din spectacolul „Trei surori”, de A.P. Cehov.

 

 

18 februarie, ora 11:00Daruri teatraleBenedikt Haefner – Monolog Valmont (Quartett)
23 februarie, ora 11:00Spectacole-lectură „Virgil Flonda”„Trei piese scurte” (Femeia, Filtru de dragoste, Reminiscențe din trecut), de Tudor Mușatescu, Cu Pali Vecsei, Diana Fufezan și Eduard Pătrașcu. Spectacol coordonat de actorul Pali Vecsei.
24 februarie, ora 10:00Tradiții TO GO„Năvalnicul”, cu Cendana Trifan, de Serenela Mureșan.
24 februarie, ora 11:00Daruri teatraleMarius Turdeanu în rolul Verșinin din spectacolul „Trei surori”, de A.P. Cehov.

 

25 februarie, ora 11:00Daruri teatraleDaniel Bucher – Erdolgedicht (you.topia).

 

 

Etichete: