fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sport Timp Liber

Evenimentele culturale şi sportive ale lunii mai în Sibiu

Sibienii şi vizitatorii oraşului se vor bucura pe parcursul acestui an de cele peste 78 de evenimente culturale şi 43 de evenimente sportive cofinanţate de municipalitate pe parcursul anului 2014.

Pentru a face cunoscute aceste evenimente, Primăria Sibiu în colaboare cu Fundaţia Heritas va produce în fiecare lună o broşură care conţine evenimentele culturale şi sportive incluse pe agenda Sibiului în respectiva lună. Broşurile se vor distribui gratuit în centrele de informare turistică administrate de Primăria Sibiu.
Iată evenimentele lunii mai: Sărbătoarea Bretaniei, organizată de Asociaţia de Prietenie Ille Et Vilaine Sibiu, va avea loc în perioada 10-19 mai şi va face cunoscută tradiţia aceastei regiuni printr-o serie de concerte, expoziţii şi conferinţeÎn perioada 15-18 mai în Piaţa Mare va avea loc a II-a ediţie a Salonului Auto Smartmobilul, organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu, unde pe langă cele mai noi modele auto, vor fi prezentate şi cele mai inteligente idei în domeniu. Tema acestei ediţii va fi „automobilul inteligent”. Expoziţia Drumul Colecţiilor Muzeului de Istorie Naturală, organizată de muzeul cu acelaşi nume, vernisajul acesteia fiind programat în data de16 mai. Expoziţia va aduce în atenţia publicului larg drumul colecţiilor muzeului pe parcursul a 46 de ani. Interferenţe Culturale în Sibiul sec.XVIII-XX este un proiect iniţiat de Asociaţia „Eminescu” Sibiu care se va desfăşura în zilele de 16 şi 17 mai.  În cadrul acestui eveniment, universitari de prestigiu, elevi, liceeni, cadre preuniversitare, muzeografii şi bibliotecari vor analiza şi dezbate  mecanismele schimbării socio-culturale din spaţiu sibian.Magicieni, mentalişti, vrăjitori moderni şi prestidigitatori vor crea un spectacol de magie la Sibiu în cadrul Festivalului Sibiu Magic Weekend, organizat în 23 şi 24 mai, eveniment organizat de S.C. Ideea for Events S.R.L.  În perioada 24-31 mai, artişti de prestigiu internaţional, dar şi tineri  muzicieni  vor participa la prima ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Sibiu, organizat de Fundaţia Română pentru Excelenţă în Muzică, Bucureşti. Smart Park 2014, organizat în perioada 31 mai – 1 iunie, este un eveniment de educaţie non-formală adresat copiilor şi părinţilor, care doreşte să încurajeze şi să promoveze activităţile ce contribuie la dezvoltarea sănătoasă a fiecărui copil.Huet.Urban, este un eveniment care timp de două zile, 31 mai-1iunie, doreşte să sensibilizeze populaţia cu privire la importanţa păstrării patrimoniului cultural, dar în acelaşi timp va prezenta cele mai noi tendinţe de dezvoltare ale Sibiului
Etichete: