fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Europarlamentarul Victor Negrescu: Nici până astăzi nu avem un Plan de Redresare și Reziliență acceptat de Comisia Europeană (C.P.)

Europarlamentarul Victor Negrescu: Nici până astăzi nu avem un Plan de Redresare și Reziliență acceptat de Comisia Europeană (C.P.)

Europarlamentarul Victor Negrescu și deputatul Bogdan Trif au susținut astăzi o conferință de presă la sediul PSD Sibiu, despre împrumuturile luate de guvernul PNL-USR și despre Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR).

”Guvernul PNL-USR a împrumutat săptămâna trecută încă 3,5 miliarde de euro.  Suma se adaugă la cele 50 de miliarde împrumutate din 2020 încoace, de aceeași guvernare. La toate acestea se vor adăuga încă 15 miliarde de euro, împrumut prin PNRR.

Împrumuturile uriașe pe care Cîțu și echipa lui de iresponsabili le-au făcut nu se regăsesc nici în măriri de salarii, pensii sau alocații pentru copii. Această sumă uriașă nu se regăsește nici în investiții mari, cum ar fi constucția de autostrăzi, spitale etc. I-am solicitat public domnului Cîțu să vină în fața Parlamentului și să explice românilor unde s-au ”evaporat” banii împrumutați. Bineînțeles că premierul a refuzat acest lucru.

Zilele trecute, Eurostatul (Institutul de Statistică și Prognoză a UE) a publicat un grafic referior la împrumuturile pe care guvernele de coloratură politică PSD, PNL sau cele tehnocrate le-au luat.  Iar Eurostatul nu poate fi contestat de nimeni, nici măcar de cei mai mari susținători ai PNL-USR, pentru că este un institut corect.

Vă rog urmăriți cu atenție datele prezentate în graficul făcut public de către Eurostat și trageți dumneavoastră concluziile”, explică deputatul Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu.

Europarlamentarul Victor Negrescu: Nici până astăzi nu avem un Plan de Redresare și Reziliență acceptat de Comisia Europeană (C.P.)”Nici până astăzi nu avem un Plan de Redresare și Reziliență acceptat de Comisia Europeană. România este printre ultimele state care vor avea planul acceptat de executivul european. Acest lucru se va întâmpla în toamnă, probabil la finalul lunii septembrie. Aceasta este dovada că planul nu a fost conceput într-o manieră adecvată. Nu a existat dialog cu autoritățile locale, cu partenerii sociali sau cu experți care ar fi putut contribui la realizarea lui. Comparativ cu ce au prezentat alte guverne europene, planul României nu prezintă o viziune foarte clară despre modul în care ar trebui să arate economia țării noastre, societatea românească pe viitor. Acest plan ar fi trebuit să cuprindă resurse financiare pentru sectorul economic, pentru IMM-uri, pentru crearea de locuri de muncă, ori, aceste lucruri nu le regăsim.

În plus, din cele 29,2 de miliarde de euro, cât reprezintă PNRR-ul, guvernarea USR-PNL a alocat, în mod aberant, circa 2 miliarde de euro doar pentru consultanță, salarii supra-dimensionate și hârtii. Asta în timp ce, pentru agricultură, guvernul actual a cerut 0 (zero) euro.

Avem, de asemenea, o serie de scrisori trimise de Comisia Europeană, prin care sunt prezentate atenționări și critici privind PNRR, însă aceste adrese nu sunt făcute publice de către guvernul României. Guvernul USR-PNL trebuie să explice de ce a cerut prelungirea evaluării de către Comisia Europeană și de ce s-a ajuns la această situație care pune România în dificultate”, spune Victor Negrescu.

 

În cursul zilei de astăzi, europarlamentarul Victor Negrescu va susține la Sibiu o conferință în cadrul căreia, împreună cu mai mulți experți în domeniu, va prezenta oportunitățile de finanțare din fonduri europene disponibile atât la nivel național, cât și la nivel european.

Vor vorbi despre PNRR, ce oportunități ar exista pentru beneficiari la nivelul județului Sibiu. Mai ales că acest ciclu financiar european reprezintă, probabil, ultima oportunitate de finanțare pentru sibieni și nu numai.

Etichete:

Recomandam sa citesti si