fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță atacă dur coaliția de guvernare în timpul prezentării raportului său de mandat (C.P.)

Astăzi, singurul europarlamentar român afiliat Grupului Verzilor, Nicu Ștefănuță, și-a prezentat reușitele și victoriile celui de-al patrulea an de mandat – anul marilor negocieri. Nicu Ștefănuță a vorbit  și despre rolul său ca raportor general al bugetului UE al anului 2023 și munca legislativă pe dosare importante pentru protejarea pădurilor și sancțiunilor europene împotriva defrișărilor ilegale și a produselor de lemn provenite din tăieri de păduri ilegale.

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a vorbit despre tineri, despre bursele Erasmus+ pe care vrea să le crească prin campania Erasmus Equality pentru a ajuta și tinerii care nu au sprijinul financiar al părinților.

Nicu Ștefănuță a criticat Ministrul Mediului și spune că ar trebui să dea socoteală politic și să fie tras la răspundere pentru pierderea pădurilor valoroase din siturile Natura2000 din Făgăraș si comerțul ilegal de lemn, in urma vizitei delegației Parlamentului European in Romania.

Acesta și-a arătat sprijinul față de greva  profesorilor și spune că aceștia nu trebuie umiliți cu vouchere ci trebuie să primească salarii decente.

“Media europeană a finanțării educației este de peste 4.8% din buget, iar noi tratăm profesorii ca pe niște cerșetori. Voucherul propus este o ofensă pentru România educată. Profesorii trebuie recompensați în mod real, plătiți la un nivel care să le dea respect de sine și motivație în meserie.” a declarat Nicu Ștefănuță

Link conferință de presă: https://fb.watch/kMfhOG_Ef6/

Link raport: https://shorturl.at/ajqzN

Nicu Ștefănuță este primul eurodeputat român afiliat grupului politic al Verzilor din Parlamentul European (Greens / EFA) și este în prezent membru al comisiei de Bugete și al Subcomisiei de Sănătate Publică. Totodată, europarlamentarul sibian activează drept membru supleant în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță alimentară (ENVI), în Comisia pentru Transporturi și Turism (TRAN) și face parte din delegația Parlamentului pentru Relațiile UE cu Moldova precum și din Delegația Parlamentului pentru relația cu NATO. În aprilie 2023, Nicu Ștefănuță a inaugurat primul spațiu din Sibiu dedicat lui Emil Cioran care activează drept birou europarlamentar pentru tinerii din oraș.