fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica Social

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță a organizat cea de-a patra ediție a proiectului caritabil Be Santa for a Kid

Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță (Renew Europe) a organizat ieri, la Sibiu, ediția a patra a proiectului caritabil Be Santa for a Kid. 46 de copii cu dizabilități de la Centrul de Plasament Turnu Roșu au primit cadouri direct din Parlamentul European, vineri, 16 decembrie, în cadrul unei serbări de Crăciun.

Ca în fiecare an, Nicu Ștefănuță și colegii lui eurodeputați au adus un zâmbet pe chipurile copiilor mai puțin norocoși din județul Sibiu. După edițiile de la centrele de plasament Orlat și Gulliver, Moș Crăciun din Parlamentul European s-a reîntors la copiii de la Turnu Roșu, acolo unde a început acest proiect caritabil în 2019. În proiectul caritabil din acest an s-a implicat și consilierul local USR din Primăria Turnu Roșu, Andreea Anghel.

“Proiectul acesta îmi este foarte drag și a devenit deja o tradiție ca, în fiecare an, în preajma Crăciunului, colegii mei europarlamentari să aducă bucurie acelor copii care, poate, o așteaptă cel mai puțin. Trăim cu toții vremuri grele, dar văzând fericirea din ochii acestor copii atunci când primesc exact ceea ce și-au dorit îmi amintesc de adevărata însemnătate a acestei Sărbători: Crăciunul este un timp al iubirii, al speranței și a grijii pe care o avem față de ceilalți”, declară europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță.

Ideea proiectului e simplă: fiecare copil scrie o scrisoare către Moș Crăciun. Scrisorile sunt apoi colectate și traduse în limba engleză, iar europarlamentarii și consilierii care doresc să se implice în proiect primesc câte o scrisoare. Moșii din Parlamentul European au avut două variante: fie sa cumpere cadoul dorit de copil și să îl aducă la biroul lui Nicu Ștefănuță de la Bruxelles, fie să contribuie la proiect printr-o donație. Cadourile de la Bruxelles au ajuns la Sibiu cu autocarul, iar cele din donații au fost cumpărate direct din Sibiu.

Anul acesta, copiii de la Centrul de Plasament Turnu Roșu s-au bucurat de cadourile de la Moș Crăciun vineri, 16 decembrie, de la ora 16.00, cu cântecele, poezii și voie bună.

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță a organizat cea de-a patra ediție a proiectului caritabil Be Santa for a Kid