fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Eurodeputatul Verzilor Europeni, Nicu Ștefănuță: În urma sesizării la Comisia Europeană, românii nu mai sunt controlați a doua oară în Aeroportul din Viena

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (Greens / EFA) transmite că după demersul oficial făcut recent, conducerea Aeroportului Internațional din Viena a renunțat la controlul de securitate ilegal la care erau supuși pasagerii români, care au semnalat astăzi noua situație.

Bună ziua, Ne-am cunoscut la inaugurarea primului dvs. birou de MEP în Sibiu (…). V-am urmărit postarea legată de tranzitarea aeroportului din Viena, pentru că venind de la Sibiu la Strasbourg sau Bruxelles m-am lovit și eu de aceeași problemă. Dar voiam să vă spun că în urma sesizării dvs. oficiale, astăzi pentru prima dată nu am mai făcut controlul de securitate. E drept că am făcut un traseu complicat în loc, inclusiv cu un autobuz de transfer, deci cred că în caz de conexiune scurtă rămâne deosebit de riscant, dar se pare că au găsit o cale să elimine controlul de securitate. Și voiam să vă mulțumesc pentru asta”, este mesajul primit astăzi de europarlamentar de la un pasager român care muncește în Europa.

Luna trecută, eurodeputatul Nicu Ștefănuță a sesizat Comisia Europeană privind situația umilitoare prin care treceau pasagerii români care tranzitau aeroportul din Viena și a primit scuze de la conducerea aeroportului, care a recunoscut că a greșit nerespectând întocmai legislația europeană care menționează “one stop security ready”, adică un singur control de securitate. Responsabilii aeroportului au invocat probleme de infrastructură: dificultăți cu terminalele, amestecul de pasageri non-Schengen cu non-EU, etc.

Conducerea Aeroportului Internațional de la Viena a asigurat că va schimba permanent această situație.

Mai mult, europarlamentarul Nicu Ștefănuță roagă cetățenii români care tranzitează Aeroportul Internațional din Viena să îl informeze dacă controalele de securitate sunt reintroduse.

Nicu Ștefănuță este primul eurodeputat român afiliat grupului politic al Verzilor din Parlamentul European (Greens / EFA) și este în prezent membru al comisiei de Bugete și al Subcomisiei de Sănătate Publică. Totodată, europarlamentarul sibian activează drept membru supleant în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță alimentară (ENVI), în Comisia pentru Transporturi și Turism (TRAN) și face parte din delegația Parlamentului pentru Relațiile UE cu Moldova precum și din Delegația Parlamentului pentru relația cu NATO. În aprilie 2023, Nicu Ștefănuță a inaugurat primul spațiu din Sibiu dedicat lui Emil Cioran care activează drept birou europarlamentar pentru tinerii din oraș.