fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Eugen Iordănescu scapă și de controlul judiciar

Eugen Iordănescu a fost reținut pentru 24 de ore

Cercetat într-un dosar cu multe capete de acuzare, Eugen Iordănescu și-a reluat funcția de Director general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (C.C.I.A.) Sibiu, de câteva săptămâni.

Prima victorie a lui Iordănescu împotriva Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a fost consemnată în 16 septembrie 2022, când Tribunalul Sibiu i-a admis plângerea formulată împotriva ordonanței procurorului care îi interzicea să exercite funcția de director general și să intre în sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu. Astfel, instanța a decis că Eugen Iordănescu își poate relua activitatea normală la Camera de Comerț.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a început, în decembrie 2021, cercetarea penală împotriva lui Eugen Iordănescu și a altor persoane din C.C.I.A., pentru delapidare. Iordănescu a fost cercetat într-un dosar destul de amplu, dar procurorii care au instrumentat cazul nu au reușit să adune probe care să îl incrimineze pe acesta.

A doua victorie a venit în data de 5 octombrie 2022, când au expirat cele 60 zile pentru care fusese aprobată ultima măsură de control judiciar, când Parchetul nu a mai cerut prelungirea măsurilor și astfel au încetat. Până în 5 octombrie nu avea voie să ia legătura cu o serie de martori și nu putea părăsi țara fără să anunțe în prealabil. De asemenea, în mod neobișnuit, nu avea voie să facă parte din comisia de selecție de la Aeroportul Internațional Sibiu, deși o astfel de comisie nu mai exista de mai multe luni, interdicția părând să fie una fără rost. Renunțarea Parchetului la prelungirea controlului judiciar, în condițiile în care instanța a decis de curând că Iordănescu își poate relua funcția de director general, pare să dea apă la moară celor care susțineau că singurul scop al acestei măsuri a fost acela de a îl ține departe de Camera de Comerț.

Întrebat despre situația de moment, acesta nu a dorit să dea nicio declarație, însă a confirmat faptul că i-au fost ridicate toate restricțiile.

Așa cum este anunțat pe site-ul C.C.I.A., în data de 29 septembrie a fost convocat Colegiul Camerei, iar în data de 03 octombrie 2020 a fost convocată o adunare generală extraordinară a membrilor Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si