fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Social

Săptămâna protestelor în județul Sibiu

Săptămâna protestelor în județul Sibiu

Se anunță o săptămână agitată în județul Sibiu în care cetățenii își exprimă nemulțumirea în fața Prefecturii Sibiu. Primul protest este programat marți, 26 ianuarie și este organizat de membrii sindicatului ”Cartel Alfa”, iar cel de-al doilea va avea loc miercuri, 27 ianuarie de către SNPR DECUS.

Protestul sindicatului ”Cartel Alfa” face parte din caravana organizată zilele acestea în mai multe orașe ale țării. Sindicaliștii cer salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă și aplicarea corectă a legislației.  Manifestarea are avizul Primăriei Sibiu și se va desfășura în fața sediului Instituției Prefectului (strada Andrei Șaguna și strada Mitropoliei), în intervalul orar 12.00-13.00.

Cel de-al doilea protest va avea loc miercuri, 27 ianuarie, în intervalul ora 10-12 și este organizat de reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor din România ”DECUS” sunt nemulțumiți de faptul că atât polițiștii activi cât și cei în rezervă nu beneficiază de drepturile bănești aferente legislației existente. Deaceea au solicitat instituțiilor abilitate aprobarea adunării publice pe Strada Mitropoliei.

Protestul are loc miercuri, 27 ianuarie, în apropierea Prefecturii Sibiu (Strada Mitropoliei, vizavi de Serviciul de Permise) între 10 și 12, având menirea de a conștientiza rolul polițistului în societate, iar ședințele de dialog social nu au dat rezultate.

„Întrucât ședințele de dialog social purtate cu ministrul Bode și conducerea M.A.I. s-au dovedit a fi sterile, fără o finalitate care să se reflecte în eliminarea inechităților și a discriminării la care sunt supuși polițiștii, începând de ieri am intrat în a doua etapă din calendarul de proteste stabilit de comun acord cu celelalte sindicate. Astfel, membrii noștri de sindicat au refuzat și vor refuza în continuare să mai verifice persoanele izolate/carantinate la domiciliu, această atribuție neregăsindu-se în fișele posturilor, ea fiind efectuată pro bono până în prezent. Totodată, pentru ca semnalele de protest să fie cât mai vizibile, aceștia poartă în continuare banderole albe pe mâneca uniformei de serviciu, așa cum se observă în fotografia colegilor de la Biroul Ordine Publică al Poliției Municipiului Sibiu.”, este postarea de Facebook SNPR DECUS.
Etichete: