fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sarbatorile zilei

Eroii noștri sibieni: Voluntarii Crucea Roșie Filiala Sibiu

Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate sunt principiile fundamentale ale celor din Crucea Roșie Filiala Sibiu care stau la baza tuturor acțiunilor sale. Astăzi, se împlinesc 157 ani de la de când voluntarii și angajații au sprijinit comunitățile afectate de greutăți.

Voluntariatul a reprezentat întodeauna sufletul acțiunilor Crucii Roșii Filiala Sibiu, organizație care contribuie, prin programele desfășurate, la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică.

 

Crucea Roșie Filiala Sibiu numără în prezent în jur de 200 de voluntari, i-am cunoscut și vrem să vi-i prezentăm și dumneavoastră pe o parte dintre aceștia.

Raluca Morar

Perioada aceasta a reprezentat o mare provocare pentru noi din punct de vedere al organizării și solicitărilor pe care le-am avut. Am primit sponsorizări de la mai multe companii, oamenii s-au mobilizat, ne-au fost alături. Este o muncă minunată, mai că suntem înconjurați de o trupă de oameni foarte frumoși, care ne dau și nou din entuziasmul și energia lor. În fiecare săptămână încercăm să distribuim alimente de primă necesitate și materiale de protecție. Crucea Roșie este o mare parte din sufletul meu și din viața mea. (Raluca Morar, 11 ani în funcția de director în cadrul Crucii Roșie Filiala Sibiu)

Eroii noștri sibieni: Voluntarii Crucea Roșie Filiala Sibiu

 

Răzvan Biriș

Mi-am propus să continui munca realizată de colegii mei până acum, dar și să realizăm alte proiecte cât mai interesante și utile pentru comunitate. Dorim să ne axăm mult pe educație și pe sănătate. Mă bucur foarte tare de ajutorul voluntarilor, sunt niște oameni extraordinari și o lume minunată pe care am descoperit-o.

(Răzvan Biriș, actualul director al organizației Crucea Roșie Filiala Sibiu)

Eroii noștri sibieni: Voluntarii Crucea Roșie Filiala Sibiu

 

Mihai Balaban

I-am cunoscut în proiectul de reabilitare al Palatului Copiilor, sunt niște oameni minunați. Atunci am aflat problemele cu care se confruntau, oameni cu foarte multe proiecte frumoase. Noi avem foarte multe activități de voluntariat pentru tineri, activități pentru seniori, Clubul de Aur, Cursuri de Prim Ajutor, Curs de instruire al personalului pentru îngrijiri la domiciliu. M-au impresionat de fiecare dată cazurile, producându-se o schimbare în viața mea. Îmi dau seama că latura aceasta prin care îi ajutăm pe cei care au nevoie poate să îmi aducă o împlinire mai mare decât bani. Pentru mine, Crucea Roșie este cel mai bun prieten. (Mihai Balaban, președintele Crucea Roșie Filiala Sibiu)

Eroii noștri sibieni: Voluntarii Crucea Roșie Filiala Sibiu

 

Cristian Fodor

Crucea Roșie este a doua mea familie, nu aș putea descrie o singură zi , fiecare zi venind cu provocări noi, atât în perioada de pandemie, cât și în perioada de dinaintea pandemiei. Aș putea descrie totul într-un singur cuvânt – Emoție. Emoție care provine din interacțiunile pe care le avem zi de zi cu părțile vulnerabile ale societății – Familii, Copii din Centrele de Plasament, Azile de Bătrâni. (Cristian Fodor, coordonatorul  voluntarilor Crucea Roșie Filiala Sibiu)

Eroii noștri sibieni: Voluntarii Crucea Roșie Filiala Sibiu

 

Ștefana Cîmpean

Am intrat în echipa Crucea Roșie la începutul pandemiei de coronavirus, deoarece simțeam nevoia să mă implic în acțiuni de voluntariat. Mi se pare foarte important ceea ce fac acești oameni, deoarece dau dovadă de un curaj enorm în această perioadă. Crucea Roșie te unește ca pe o familie și te învață să îi prețuiești mai mult pe cei din jurul tău. (Ștefana Cîmpean, voluntar)

Eroii noștri sibieni: Voluntarii Crucea Roșie Filiala Sibiu

 

Grigorie- Daniel Neagu

Am venit să ajut și am descoperit ceva minunat, ceea ce nu pot exprima prin cuvinte. Poți vedea bucuria mai multor persoane, ceea ce îți umple sufletul de energie. Pe teren emoțiile sunt și mai mari, deoarece am întâlnit oameni care nu au posibilități, fie că sunt bătrâni, persoane bolnave, familii defavorizate. Mă bucur că fac parte din această echipă. (Grigorie- Daniel Neagu, voluntar)

Eroii noștri sibieni: Voluntarii Crucea Roșie Filiala Sibiu

 

Mariana Thomits

Mi-am dorit în mod deosebit să vin la Crucea Roșie pentru a da o mână de ajutor și am simțit nevoia de a fi aproape de oamenii nevoiași în momentele grele ale pandemiei.  Este un lucru foarte bun ceea ce se întâmplă la Crucea Roșie, unde învățat că putem mai mult decât am crezut că putem face pentru semeni. Mă simt ca într-o familie, de fapt a devenit familia mea în ultimele două luni, deoarece pe acasă stau foarte puțin. Chiar dacă am o vârstă, cred că niciodată nu m-am simțit atât implicată și devotată pentru ceva ca acum. Crucea Roșie te face să devii mult mai bun.

Eroii noștri sibieni: Voluntarii Crucea Roșie Filiala Sibiu

Foto: Mihai Nițu

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si