fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Interviu

Eroii noștri sibieni: sublocotenent Răzvan Blada – ISU Sibiu

În această perioadă de incertitudine și nesiguranță, în care cei mai mulți dintre noi stăm sau lucrăm de acasă, sunt români care se expun riscurilor tocmai pentru ca noi, cei care #StămAcasă, să fim bine. Din fericire, conștientizăm efortul lor și îi credităm cu un record de încredere, motiv pentru care redacția star sibian realizează în această perioadă campania Eroii noștri sibieni.  Ziua de astăzi vrem să o dedicăm lui Răzvan BLADA, ofițer specialist pe autospeciala de cercetare Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară  – C.B.R.N. din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu.

 

Redăm interviul realizat cu Răzvan BLADA

Puteți să vă descrieți în câteva cuvinte?

Numele meu este Răzvan BLADA, am 32 de ani, sunt căsătorit și am  un copil. Îmi desfășor activitatea în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu încă din anul  2007. Mai întâi, am ocupat funcția de subofițer iar apoi ofițer specialist pe autospeciala de cercetare Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară – C.B.R.N.

Eroii noștri sibieni: sublocotenent Răzvan Blada - ISU Sibiu

Eroii noștri sibieni: sublocotenent Răzvan Blada - ISU Sibiu

Eroii noștri sibieni: sublocotenent Răzvan Blada - ISU Sibiu

Având în vedere situația de față, când ne aflăm cu toții și mai ales voi, Eroii din prima linie, sub amenințarea acestui ”inamic invizibil” care este noul coronavirus Sars-Cov-2, cum s-a schimbat activitatea ta în această perioadă?

Având in vedere că, de-a lungul anilor am participat la mai multe cursuri/exercitii/tabere de pregatire atât pe linie de stingere cât și pe linie de protecție civilă (C.B.R.N) aceasta perioadă este o adevărată provocare. Acum putem pune în practică cu adevărat tot ceea ce am învățat în întreaga carieră. Este o perioadă solicitantă atât fizic cât mai ales psihic. Pot afirma faptul că, noi, pompierii intervenim la tot ceea ce înseamnă situație de urgență (incendii de amploare, inundații, cutremure etc) și nu de puține ori suntem cei care facem diferența câtorva secunde, intervenția noastră fiind cea care delimitează viața de moarte. Așa că, noi trebuie să fim ”prezenți” fizic și psihic pentru a răspunde prompt și a salva viețile omenești și bunurile acestora.

Ce măsuri ați adoptat în acestă perioadă pentru a vă proteja familia?

În prima perioadă, când cu toții ”alergam” după cât mai multe informații despre acest nou coronavirus COVID-19, am considerat necesar să iau drastica măsură de a mă autoizola de restul familiei, după orele de serviciu. Pe lângă măsurile care se impuneau în timpul misiunilor de transport ale persoanelor cu suspiciune de infectare cu COVID-19, am urmat și un mod mai disciplinat în ceea ce privește igiena personală (spălatul pe mâini, purtatul măștii de protecție etc).
Acum însă, urmez etapele binecunoscute de autoigienă atât în timpul serviciului cât și acasă (înainte de a ajunge acasa schimb hainele de servici mă spăl foarte bine pe mâini și pe față iar când ajung acasă mă dezinfecteze, mă schimb,după care mă spăl din nou).

 

Ce mesaj transmiteți cetățenilor sibieni în aceste momente?

Am remarcat că, majoritatea cetățenilor sibieni se informează corect (din surse oficiale) și respectă măsurile privind prevenirea răspândirii noului coronavirus. Doresc, pe acestă cale să le mulțumesc pentru că, doar prin contribuția și efortul comun vom depășii cu bine aceste vremuri triste.
Deasemenea, le transmit tuturor gândurile noastre bune și speranța că TOTUL VA FI BINE!

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si