fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Interviu

Eroii noștri sibieni: Pompierul George-Ionuț Găman, plutonier major

V-ați întrebat vreodată cum arată eroul zilelor noastre? Ce însușiri are un astfel de om? Poate fi oricine, un prieten, vecinul tău, străinul pe lângă ai trecut de multe ori pe stradă, un om care, în momente de cumpănă pentru viața aproapelui, poate fi capabil de gesturi ieșite din comun. Ne-am propus ca în această perioadă să îi scoatem „în față” pe cei care „luptă” cu focul, boala… sau cu acest dușman invizibil numit coronavirus. Astăzi îl veți cunoaște pe George-Ionuț Găman, îi veți afla povestea și ce înseamnă să fii pompier într-o Românie aflată în stare de urgență.

Un bun pompier are capacitatea să-și mențină cumpătul și să ia decizii rapide, în timp ce se confruntă cu situații de urgență de viață și de moarte. George-Ionuț Găman dovedește zilnic că este unul dintre pompierii militari care își pun în joc „pielea” pentru a salva viața celor din jurul său.

George-Ionuț Găman își desfăşoară activitatea profesională în cadrul Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, unde este plutonier major. În ceea ce privește situația familială, tânărul are 33 de ani, este căsătorit și are o fetiță în vârstă de 5 ani

Eroii noștri sibieni: Pompierul George-Ionuț Găman, plutonier major

Eroii noștri sibieni: Pompierul George-Ionuț Găman, plutonier major

De cât timp practicați această meserie ?

Din luna noiembrie 2007, iar  în prezent  încadrez funcţia de comandant de echipaj al autospecialei de cercetare Chimică, Biologică, Radiologică şi Nucleară – CBRN.

 

Cum este viața de pompier în aceste zile, ce sentimente vă cuprind de fiecare dată când ,, sună alarma” ?

Pentru mine a fost și va rămâne întotdeauna o pasiune care te recompensează cu recunoștința semenilor cărora le întinzi o mână de ajutor atunci când au nevoie. Nu poate fi ceva mai de pret, profesional vorbind, decât admirația oamenilor și acel MULȚUMESC pe care ți-l spun din suflet. A fi pompier înseamnă a fi OM, în adevăratul sens al cuvântului, un om care este în măsură să simtă pentru oameni, să empatizeze cu ei.

 

Ce măsuri suplimentare de precauţie ați luat pentru protejarea celor dragi?

Pe lângă protocolul  pe care-l respectăm cu strictețe  în timpul misiunilor, acasă respectăm în continuare toate recomandările autorităţilor și ne informăm din surse oficiale pentru binele nostru și a celor dragi.

 

În încheiere vă rugăm să transmiteți câteva gânduri sibienilor.

Sunt zile dificile pentru toată lumea… le transmit că noi suntem aici pentru ei! Sănătatea ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc. Acesta este un moment de încercare pentru fiecare dintre noi și trebuie să urmăm indicațiile autorităților și a cadrelor medicale, doar așa putem să luptăm eficient. În plus, este plăcut să ai un timp doar pentru tine, pentru  familia ta de care nu ai parte mereu și să ne oprim puțin din ,,alergătura” cotidiană. Sunt sigur că împreună vom depăși această perioadă cât de curând.

Este timpul să fim responsabili și să stăm acasă!

Cu stimă, plutonier major, Găman George Ionuț.

Etichete: