fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Eroii noștri sibieni: Magdu Horea, medic chirurg militar

Într-o societate din ce în ce mai avidă după repere morale și modele reale, perioada aceasta i-a scos în relief pe cei care s-au pus pe ultimul loc pentru a salva sănătatea și viața noastră, a tuturor. Magdu Horea este unul dintre eroii acestor zile, căruia i-a păsat mai mult de semeni decât de propria persoană. Ultimii 26 de ani și –a dedicat chirurgie generală în secţia chirurgie a Spitalului Militar Sibiu, unde a profesat ca medic militar până în 30.10.2007 când a trecut în rezervă la limita de vărstă în grad cu gradul de colonel. Începând cu data de 01.11.2007, datorită lipsei de personal medical de specialitate a ales să îşi continuie cariera de medic chirurg, civil, de această dată în aceeaşi secţie.

Viaţa de medic nu este deloc uşoară, mai ales atunci când este împletită şi cu o carieră militară, pe lângă ore peste program, contravizite, gărzi s-au adunat aplicaţii în poligoane şi misiuni la unităţile arondate Spitalului Militar Sibiu. Cu toate acestea, domnul dr. Magdu Horea s-a impus în faţa colectivului prin bune maniere, prestanţă intelectuală, profesionalism, tenacitate, corectitudine, disciplină, o avalanşă de buna dispoziţie şi armonie.

 

O scurtă bibliografie:

Magdu Horea în anul 1979 a absolvit Facultatea de Medicină Generală în cadrul Institutului de Medicină şi Farmacie Bucureşti, secţia militară.

La absolvirea facultăţii, a fost repartizat în perioada 1979 – 1982 la Spitalul Militar Sibiu ca medic stagiar, cu gradul de Locotenent major.

În perioada 1982 – 1987 a ales Brigada de lucrări miniere –Valea Jiului pentru a îndeplini funcţia de medic șef Brigadă.

În perioada mai 1987 – august 1988, odată cu avansarea la gradul de căpitan a fost numit medic şef Școală la U.M. 01606 Sibiu, Scoala militară de transmisiuni.

În luna septembrie 1988 a fost numit medic la nucleul de mobilizare al Spitalului Militar Sibiu.

Începînd cu anul 1994, maior medic Magdu Horea a fost numit medic specialist, specialitatea chirurgie generală în secţia chirurgie a Spitalului Militar Sibiu.

Astăzi, după 41 de ani de activitate a decis să se retragă din câmpul muncii, deși cu siguranța își va mai oferi ajutorul când i se va cere.

Astăzi sărbătorim u n eveniment de excepţie pentru un om de excepţie. O persoană căreia, cu recunoştinţă, în prag de pensionare, îi vom adresa căteva cuvinte frumoase.

A pus suflet, dăruire şi toată priceperea sa în tot ceea cea a făcut alături de echipele de medici cu care a colaborat. Este mentor pentru o parte din chirurgii Spitalului Militar de Urgenţă Sibiu, cărora le-a împărtăşit tainele meseriei, le-a dat încredere, curaj şi energie.

Domnule Col (r) dr. Magdu Horea, a fost o onoare să lucrăm cu dumneavoastră în toți acești ani.

Pentru anii petrecuţi în această unitate militară sanitară, colectivul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu, vă doreşte, ca unui militar de carieră, să păşiţi cu dreptul înainte şi să vă bucuraţi de pensie, alături de familia minunată pe care o aveţi.

Pentru conduita ireproşabilă, devotamentul şi demnitatea profesională de care aţi dat dovadă de-a lungul celor 41 de ani în câmpul muncii vă mulţumim şi vă urăm ani mulţi şi fericiţi, „tinereţe fără bătrâneţe”, pensie frumoasă şi multă multă sănătate! (transmit reprezentanții Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu)

Etichete:

2 Comments

  1. Stefan Florea 30/05/2020

    Înainte de a fi medic este un om deosebit! Nu stiu cand au trecut anii, dar ne știm din 87. De câte ori ne întâlnim vad aceeași persoană modestă, calmă, prietenoasă, gata oricând sa te ajute cu ceva. Respect doctore și pensie lungă!!!

  2. Doina Sava 30/05/2020

    Multă sănătate! Multumim!