fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Eroii noștri sibieni: Joe Stroescu, sibianul din prima linie de luptă cu COVID-19 în Italia

Maiorul Joe Stroescu, ofițer din cadrul ISU SIBIU alături  de o echipă formată din 11 medici, trei asistenți s-a aflat în perioada 07-25 aprilie în misiune în Italia, una dintre cele mai afectate țări din lume, ca urmare a pandemiei cu noul coronavirus. În tot acest interval întreaga echipă a lucrat împreună cu specialiștii italieni pentru stoparea acestui ,,inamic invizibil”.

La sosirea în țară l-am rugat, ca atunci cand va găsi un răgaz, când gândurile și emoțiile pe care le-a trăit în acestă perioadă se vor liniști, sa ne povestească si nouă, celor care l-am asteptat acasă, câteva crâmpeie din experiența italiană. Este acelasi profesionist desăvârșit pe care, noi, familia ISU SIBIU îl știam deja. Recunoștința internațională vine ca o încununare a meritelor sale. După cum îl cunoaștem, suntem siguri că așteptă cu nerăbdare următoarea misiune, următoarea provocare …. Comanda inspectoratului și întreg colectivul își arată aprecierea și îi transmit sincere felicitări pentru reușita în această misiune pentru viață! (transmit reprezentanții ISU Sibiu)

Eroii noștri sibieni: Joe Stroescu, sibianul din prima linie de luptă cu COVID-19 în Italia

Eroii noștri sibieni: Joe Stroescu, sibianul din prima linie de luptă cu COVID-19 în Italia

Eroii noștri sibieni: Joe Stroescu, sibianul din prima linie de luptă cu COVID-19 în Italia

Eroii noștri sibieni: Joe Stroescu, sibianul din prima linie de luptă cu COVID-19 în Italia

Redăm integral mesajul transmis de către maiorul Joe Stroescu

„ În primul rând, vreau să subliniez că pentru noi a fost o onoare să putem lucra, cot la cot, cu specialiștii spitalelor din Lecco și Merate. Am petrecut mai mult de 2 săptămâni intense lucrând împreună împotriva unui inamic periculos, coronavirusul.

Ospitalitatea și deschiderea lor pentru colaborare au facilitat adaptarea medicilor și asistenților români la sistemul de sănătate italian.

Deși obiectivul principal al misiunii a fost de a sprijini personalul medical italian în războiul dus împotriva acestui virus, trebuie să recunosc că acum, datorită muncii desfășurate alături de italieni, ne-am întors acasă convinși că împreună putem depăși acest moment dificil. Am remarcat atenția acordată pacienților, blândețea și afecțiunea cu care sunt îngrijiți, devotamentul medicilor și asistenților italieni. Dar, mai important, am înțeles că acest război poate fi câștigat, că echipa formată din medici și asistenți medicali a dovedit că poate face față celor mai dificile provocări, punând menirea profesională mai presus de teamă sau frică.

Când am ajuns în Italia, la Lecco, am fost primiți de o echipă de specialiști care aveau deja o experiență bogată în lupta împotriva acestui virus, dar acum, la plecare, sunt conștient că o asemenea colaborare a dezvoltat între noi nu doar relații de colegialitate, dar și o prietenie sinceră.

Așa cum am spun la sosirea noastră în Italia, nu contează de unde suntem, în viață contează ceea ce facem, iar în aceste momente dificile e important să dăm dovadă de solidaritate, să ne ajutăm reciproc, fiindcă numai împreună putem câștiga această bătălie. Sunt convins că acest act de solidaritate europeană salvează vieți și arată adevărata natură a familiei Uniunii Europene. Împreună suntem mai puternici.

În final aș vrea să mulțumesc și să transmit din partea întregii echipe medicale a României, cele mai calde urări de bine personalului medical italian, Protecției Civile italiene și autorităților locale din Lecco care au făcut posibilă această misiune. Un mesaj de mulțumire și apreciere și pentru E.S. George Gabriel Bologan, ambasadorul României în Italia care a fost alături de noi, dar și celor de acasă, care au avut încredere în experiența și profesionalismul nostru și ne-au dat posibilitatea să facem parte din această echipă minunată. Reușita acestei misiuni a depins și de ajutorul și suportul oferit de cei de acasă, de colegii noștri care, deși nu au fost fotografiați sau filmați, au lucrat fără întrerupere pentru îndeplinirea în cele mai bune condiții a mandatului încredințat.

Sunt mulți cei cărora ar trebuie să le mulțumesc pentru succesul acestei misiuni, însă doresc să amintesc că acest război nu s-a terminat, iar efortul nostru, al celor din prima linie, indiferent de culoarea uniformei, continuă și va continua atât timp cât semenii noștri sunt în pericol. Lor trebuie să le fim recunoscători, adevărații eroi ai zilelor noastre!”

Etichete:

Recomandam sa citesti si