fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Interviu Sănătate

Eroii noștri sibieni: Adrian Marcu, paramedic & pompier militar

Alături de cadrele medicale, paramedicii SMURD se expun zilnic pericolului infectării cu noul coronavirus în încercarea de a-i salva pe cei deja atinși de COVID-19. Sunt oameni care ridică faptele de compasiune la rang de meserie de onoare. Dacă ar avea un nou început, ar alege, fără nicio ezitare, să fie ceea ce sunt acum SALVATORI.

Astăzi, facem cunoștință cu paramedicul, pompierul militar Adrian Marcu, care și-a ales o meserie în care orice intervenţie este contra timp. Orice secundă pierdută poate face diferența între viaţă şi moarte pentru victimele pe care trebuie să le salveze.

Plutonierul adjutant șef Adrian Marcu are 40 de ani, este căsătorit, are un copil de 13 ani şi își desfăşor activitatea profesională în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu. Este de 18 ani pompier militar, paramedic şi îi place ceea ce face, chiar dacă scenele pe care le vede, în fiecare zi, la serviciu, ar înfiora orice om, oricât de puternic ar fi.

Eroii noștri sibieni: Adrian Marcu, paramedic & pompier militar

Eroii noștri sibieni: Adrian Marcu, paramedic & pompier militar

Vă prezentăm un articol realizat cu paramedicul Marcu:

De cât timp ,,îmbrăcați” haina militară?

În martie, anul acesta, am atins ,, majoratul” de când practic meseria de pompier! Ca paramedic fac parte din echipajele de prim-ajutor calificat SMURD din octombrie 2011.

 

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cum e viața de pompier în aceste zile ?

Este mai dificil, în primul rand, ca și tip de intervenție este diferit,riscul de infectare este mult mai mare. De asemenea este greu pentru că oamenii nu înteleg riscul… este greu pentru că ne luptăm cu un inamic invizibil… dar în același timp este ușor pentru că toți cei din ,,prima linie” facem această meserie din pasiune și din dorința de a veni în sprijinul cetățenilor.

 

Ce măsuri suplimentare de precauţie ați luat pentru protejarea celor dragi?

Respectarea regulilor de distanțare socială, vorbim mai mult la telefon, ieșim doar să ne aprovizionăm cu bunuri care sunt necesare într-o gospodărie.De asemenea am rugat-o și pe soție, ca la serviciu, să poarte în permanență mască de protecție, iar pe “pitic” l-am rugat să nu mai iasă din casa și cel mai important adoptarea unei igiene personale riguroasă.

 

În încheiere vă rugăm să transmiteți câteva sfaturi sibienilor .

Purtați măști de protecție! Știu că pentru unii este dificil, pot fi inconfortabile uneori, mai ales în zilele însorite. Vă rog să faceți un exercițiu de imaginație: gândiți-vă că noi, tură de tură, la fiecare intervenție ne echipăm cu un combinezon de protecție, cizme, mănuși, mască, ochelari, vizieră….și poate atunci nu veți mai resimți acea senzație dificilă de a respire prin ele.

Și nu uitați: Împreună suntem mai puternici!

Cu stimă, plutonier adjutant șef, Marcu Adrian.

Etichete: