fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

EN 2024: Și mai mulți absenți, la Matematică

Evaluare Națională 2021- Elevii sibieni nu au încercat fraudarea simulării probei la matematică

198 de candidați nu s-au prezentat la proba de Matematică a examenului de Evaluare Națională. Numărul absenților de astăzi este cu 21 mai mare decât cel înregistrat la proba de Limba Română.

Cel mai probabil, cei 177 de copii care au absentat la Română nu au venit nici la Matematică, unde s-a înregistrat o prezență de 94,07%, adică 3.141 de candidați. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, 3.339 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși la examenul de Evaluare Națională, de către secretariatele școlilor.

Mâine, urmează ultima probă, susținută de cei care au frecventat clase cu predare în limba maternă. Proba scrisă la Limba și literatura maternă se va desfășura în 11 centre de examen din județ.

Primele rezultate vor fi afișate în 3 iulie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și de 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate în 9 iulie.

Etichete:

Recomandam sa citesti si