fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Emil Ciotlos – Presedinte Filiala USR Sibiu: Zona Metropolitană este un subiect extrem de complex

Emil Ciotlos - Presedinte Filiala USR Sibiu: Zona Metropolitană este un subiect extrem de complex

Zona Metropolitană Sibiu și Situația Consiliului de Administrație TURSIB au fost două dintre lucrurile dezbătute în ședința extraordinară a Biroului Local al USR Sibiu.

 

Pentru USR înființarea Zonei Metropolitane Sibiu este un obiectiv important asumat în programul cu care au candidat consilierii noștri, care trebuie să fie făcut cu responsabilitate și profesionalism.

“Este un subiect extrem de complex și cu impact pe termen lung astfel încât necesită mult studiu și profesionalism în realizarea lui și mai puțină demagogie politică. Specialiști în domeniu din cadrul USR lucrează la un plan să surprindă cât mai atent toate punctele unui astfel de demers.”  a declarat Emil Ciotloș, președintele filialei municipale USR Sibiu.

 

O altă problemă importantă pentru comunitatea locală este situația TURSIB.

Una dintre cele mai importante promisiuni din campania electorală a fost profesionalizarea și ocuparea posturilor pe bază de meritocrație în instituțiile publice. Biroul Local USR Sibiu a decis și în aceasta situație să susțină ca pentru noii membri ai Consiliului de Administrație TURSIB să fie organizat concurs accesibil oricărui doritor, indiferent de culoarea politică.

“Mandatul actualilor membri ai Consiliului de Administratie  TURSIB poate fi prelungit pentru maximum 3 luni, timp în care se poate organiza concursul. Trebuie să începem să renunțăm la numirile politice și doar prin astfel de acțiuni putem da șanse reale de implicare comunității locale”, a precizat Emil Ciotloș.

 

Chiar dacă situația Consiliului de Administrație TURSIB a generat recent anumite tensiuni la nivelului Consiliului Local, USR Sibiu considera că este oportună prelungirea mandatelor pe o perioada scurtă de timp pentru asigurarea continuității, însă cu atât mai importantă este organizarea unor concursuri destinate profesioniștilor în domeniu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si