fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Elevii sibieni, invitați să participe la concursul realizat cu ocazia Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Școală

Inspectoratul General al Poliției Române, cu sprijinul Direcției Siguranță Școlară, implementează la nivel național, în perioada ianuarie – iunie, Proiectul pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar.

Proiectul se adresează elevilor din 168 de școli din toate județele, dar și cadrelor didactice specializate în problematica violenței și bullying-ului, profesorilor diriginți și părinților.

 

Acest proiect derulat la nivel național își propune crearea unui mediu sigur și pozitiv, prin implicarea factorilor cheie în asigurarea unui climat educațional de calitate – elevi, părinți, consilieri școlari, diriginți, directori ai unităților de învățământ, personal cu atribuții de pază a unităților școlare pe de o parte, iar pe de altă parte, polițiști, specialiști din domenii care interacționează cu copilul și reprezentanți ai autorității publice locale.

 

În cadrul proiectului amintit, la nivelul județului Sibiu, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, prin Biroul Siguranță Școlară, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, inițiază azi, cu ocazia Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Școală, un concurs adresat elevilor din școlile gimnaziale de pe raza județului.

 

Concursul constă în elaborarea unor materiale informativ-preventive sub forma unui afiș format 100×70 cm și a unui clip  cu durata de maxim 3 minute, prin intermediul cărora să fie transmise mesaje de descurajare a violenței psihologice (bullying).

 

Materialele create vor fi evaluate la nivel de unitate de învățământ, de județ și, ulterior, național, câștigătorii urmând a fi desemnați la sfârșitul lunii martie 2022.

 

Premergător lansării acestui program, polițiștii Biroului Siguranța Școlară din cadrul I.P.J. Sibiu au desfășurat activități de prevenire a faptelor de violență fizică și psihologică în rândul elevilor, în mai multe unități de învățământ preuniversitar din județ, în scopul conștientizării permanente a copiilor cu privire la efectele nocive pe care violența fizică și psihologică le generează.

Etichete:

Recomandam sa citesti si