fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie Medias

Elevii LTAS Mediaș au participat la o excursie tematică în județul Hunedoara

Sarmizegetusa, Hunedoara, Deva sunt doar câteva din reperele excursiei tematice cu care clasa a IX-a Filologie de la Liceul Teoretic „Axente Sever” din Mediaș a deschis sezonul activităților extrașcolare.
Deși ziua de 1 aprilie este considerată ziua păcălelilor, această zi a insemnat deplasarea clasei a IX-a Filologie in județul Hunedoara. Un prim reper a fost localitatea Sarmizegetusa, unde dirigintele clasei, profesorul Constantin Schiau, i-a plimbat printre ruinele amfiteatrului roman și al așezării fostei Ulpia Traiana, dând viață mesajului „2000 de ani de istorie sunt aici sub ochii voștri”.
După Sarmizegetusa, traseul prin județul Hunedoara a cuprins rezervația de zimbri de la Hațeg, rezervație inființată in anul 1958 unde trăiesc cele mai mari mamifere erbivore din Europa. Nu a lipsit nici castelul Corvinilor de la Hunedoara, ridicat de domnitorul Transilvaniei Iancu de Hunedoara și devenit ulterior reședință a fiului acestuia, Matei Corvin, cel mai glorios rege al Ungariei medievale. Castelul este un loc de basm, fiind considerat printre cele mai frumoase castele din lume, iar axentiștii noștri i-au admirat arhitectura gotică și interiorul său, flancat de fântâna adâncă de 30 de metri și de turnurile sale impresionante.
Ultimul popas al filologilor in județul Hunedoara a fost la cetatea medievală a Devei, a cărei poziție strategică deasupra orașului Deva domină intrarea și ieșirea din Transilvania pe valea Mureșului incă din secolul al XIII-lea. Cei mai temerari dintre filologi au infruntat frigul și au urcat cele 230 de trepte spre cetatea aflată in proces de restaurare. Pe parcursul șederii lor in județul Hunedoara elevii clasei a IX-a Filologie s-au cazat la o pensiune din localitatea Cristur.
„Suntem convinși că și alte clase ale unității noastre de invățământ vor participa in viitorul apropiat la activități extrașcolare similare in scopuri recreative, dată fiind și perioada neintreruptă de cursuri (ianuarie-aprilie 2022).”, transmit reprezentanți LTAS Mediaș.
Etichete:

Recomandam sa citesti si