fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Elena Solomon, eleva de 10 din comuna Loamneș

Elena Solomon, eleva de 10 din comuna Loamneș

Elena Solomon, absolventa clasei a VIII-a a Școlii Gimnaziale Alămor, a obținut în acest an cea mai mare notă la Evaluarea Națională dintre elevii comunei Loamneș. Elena a demonstrat că pentru ea, limba și literatura română este floare la ureche, fiind de 10 curat la această materie. Eleva noastră a reușit să obțină o notă bunicică și la matematică, cu toate că potrivit tinerei nu s-ar fi așteptat. „Pentru mine era suficient un 8,5 sau 9.”, ne-a spus aceasta.

Elena Solomon este o tânără, în vârstă de 15 ani din Alămor, pasionată de pictură, care își dorește să fie un model și o prietenă de nădejde pentru sora și fratele ei. S-a pregătit intens pentru cel mai important examen pe care l-a avut până acum și ne promite că acest lucru se va întâmpla și în cei patru ani de liceu, dorindu-și să fie de 10 pe linie și la examenul maturității. Își va depune dosarul pentru admiterea la specializarea matematică- informatică în cadrul Colegiul Național “Octavian Goga” din Sibiu.

„M-am așteptat la o nota mare, dar niciodată la aproximativ 10, deoarece de fiecare dată mă subapreciez. Încă de la începutul anului școlar m-am pregătit pentru acest examen. Școala online mi-a adus dezavantaje, dar și beneficii, unul dintre ele fiind mai mult timp pentru a mă axa pe matematică și limba și literatura română. Mi s-a părut mai dificil la matematică, deoarece am întâmpinat câteva dificultăți, dar nici la română nu pot spune că a fost foarte ușor. Atunci când am aflat notele am început să plâng. Am reușit să trec peste un examen important pentru mine cu multă susținere din partea familiei și îndrumare din partea cadrelor didactice. Vreau să le mulțumesc enorm de mult pentru tot.”, ne-a mărturisit Elena Solomon.

Elena Solomon, eleva de 10 din comuna Loamneș

Sfatul absolventei model pentru colegii mai mici este să se acorde o atenție deosebită acestui examen. „Sfătuiesc absolvenții de clasa a VII-a să acorde timpul necesar pregătirii și să ia acest examen în serios, chiar dacă programa s-a modificat, nu înseamnă că este ușor.”, este mesajul tinerei din Alămor.

Colaborarea strânsă dintre Primăria Comunei Loamneș și Școala Gimnazială Alămor, atât la nivel uman, cât și material, a contribuit la consolidarea unui climat potrivit pentru desfășurarea tuturor acestor activități care au vizat latura instructive-educativă, dar, în foarte mare măsură, și pe cea creativă.

„Elena s-a evidențiat, în primul rând, prin participarea constantă atât la activitățile școlare, care au presupus pregătiri pentru examen, activități participativ-educative, cât și la activitățile extrașcolare, pe care școala noastră le-a desfășurat, în mod constant, în mod fizic sau online. Fiind înzestrată cu acele calități deosebite care au evidențiat-o pe parcursul acestor patru ani, dintre care aș aminti creativitate, perseverență sau bun-simț, rezultatele obținute au venit de la sine, ca o recunoaștere importantă a efortului și determinării de care Elena a dat dovadă în mod neîntrerupt.”, a spsus Monica Barbus, directorul Școlii Gimnaziale din Alămor.

Etichete:

Recomandam sa citesti si