fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Element de muniție, descoperit în localitatea Topârcea

Element de muniție, descoperit în localitatea Topârcea

Atenție la elementele de muniție rămase neexplodate! Ele pot reprezenta un real pericol pentru cetățenii care le descoperă! Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență” cpt Dumitru Croitoru „ al județului Sibiu a fost anunțată, prin apel venit pe numărul de urgență 112, de existența unui element de muniție în localitatea Topârcea, strada Principală.

Acesta a fost găsit într-o gospodărie de către proprietari în timpul ce desfășurau unele lucrări de demolare și reconstrucție.

La fața locului specialiștii pirotehnici au efectuat cercetarea, identificarea, ridicarea, transportarea și depozitarea în vederea distrugerii a unui proiectil perforant de război, calibrul 122 mm.

Pirotehnicienii sibieni reamintesc cetăţenilor măsurile de prevenire ce trebuie respectate în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată pentru a nu-și pune în pericol viața:
-să nu atingă aceste elemente,
-să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite
-să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi,
-să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Etichete:

Recomandam sa citesti si