fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Editorial

Editorial: Nașterea care aduce iertarea!

Daniel Suptirel - Editorial Star Sibian
Așa cum obișnuiesc să fac în preajma sărbătorilor o să vă spun o altă povestioară în loc de editorial:
A fost odată un tânăr căruia i-a plăcut să încalce toate legile și toate regulile societății trăind după bunul plac și făcând mult rău celor din jurul lui. După ce comitea o faptă rea mergea acasă la mama lui și o întreba dacă merită iertare și îl poate ierta pentru fapta comisă. Iar mama lui răspundea:
– Dragul meu copil, oricât de mult ai fi greșit, dacă măcar câțiva oameni au crezut că meriți să fii iertat și ești liber, te iert!
Odată după ce a comis o faptă oribilă si toată societatea era îngrozită de fapta lui, autoritățile au reușit să îl încătușeze și să îl ducă în fața judecătorului care l-a condamnat la moarte. În timp ce se afla în fața călăului, tânărului i s-a permis să spună câteva cuvinte și acesta a început prin a pune o întrebare:
– Mama mea este aici?
Cu pași timizi mama lui a ieșit din mulțimea venită să vadă execuția și a mers înspre el.
-Mamă, acum când toată lumea mă condamnă și nu mai este nimeni care să creadă că merit iertarea, mă poți ierta?
-Te iert fiule, pentru tot ce ai greșit! a răspuns mama plângând.
La fel este și cu omul păcătos aflat în fața Mântuitorului. Când nimeni nu consideră că ai mai merita iertarea, El este singurul care o poate oferi indiferent de poziția societății. Doar că odată primită iertarea Lui, sentința societății nu mai are nici o valoare. Nașterea Mântuitorului are mare însemnătate: Isus s-a născut pentru ca noi să putem primi iertarea de care avem nevoie.
Daniel Suptirel – Decembrie 2020