fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Medias

Echipele de robotică ale liceelor medieșene s-au întâlnit la Primăria Mediaș

Echipele medieșene de robotică reprezentând Liceele Teoretice „Axente Sever“, „Roth – Oberth“ și Colegiul „Școala Națională de Gaz“ au participat vineri, 24 februarie 2023, la o întâlnire în cadrul municipalității, la invitația primarului municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman. Elevii, însoțiți de coordonatorii echipelor, au dorit să mulțumească pentru sprijinul acordat de către conducerea primăriei, prezentând cu acest prilej roboții construiți și oferind meciuri demonstrative între aceștia.  Echipele LTASrob, Code Warriors, The Resistance 186 și SNGine Team au luat parte în perioada 16 – 19 februarie la Competiția Regională First Tech Challenge, la București, alături de peste alte 100 de echipe din întreaga țară.

În urma concursului desfășurat în această perioadă, echipa Liceului Teoretic Axente Sever – LTASrob și cea a Colegiului „Școala Națională de Gaz“ – SNGine Team s-au calificat la faza națională a competiției, care va avea loc în perioada 3-5 martie 2023, la Sala Polivalentă din București. De asemenea, echipa LTASrob a fost recompensată și cu premiul Judge Award, iar SNGine Team a primit premiul Think Award 2, prin care a fost recunoscută creativitatea echipei în conceperea robotului și evoluția acestuia pe parcursul sezonului.

„Îi felicit pe toți elevii și pe îndrumătorii lor, pentru efortul și rezultatele obținute la acest concurs de robotică, iar echipelor calificate la faza națională a competiției le doresc mult succes! Apreciez munca depusă de fiecare în parte și îi asigur în continuare de sprijinul constant al administrației locale pe toți tinerii care vor să facă performanță“, a declarat primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman.