fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Echipamente moderne noi, pentru Spălătoria Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu

Spitalului de Pneumoftiziologie
Spălătoria Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu a fost dotată cu un calandru electric profesional modern, esențial pentru uscarea și călcarea lenjeriilor si echipamentelor medicale. În plus, temperatura înaltă, de până la 150 grade Celsius, asigură un grad sporit de decontaminare din punct de vedere epidemiologic, în condițiile în care la nivelul Spitalului de Pneumoftiziologie sunt spitalizați pacienți cu diverse boli respiratorii contagioase, precum tuberculoză sau Covid-19.
Echipamentul special pentru spălătorii profesionale este de ultimă generație, fiind prevăzut cu sistem de siguranță pentru mâini, sistem de siguranță în caz de cădere de tensiune pentru rufe, buton frontal de urgență, panou de comandă digital, precum și posibilitatea de a regla automat viteza de călcat și temperatura. Cadrul este confecționat din oțel inoxidabil, lungimea activă a tamburului este de 1,60 m, iar benzile sunt rezistente la 200 grade Celsius.
Valoarea calandrului profesional a fost de aproximativ 50.000 de lei, bani asigurați din veniturile proprii ale spitalului.
De asemenea, printre noile dotări achiziționate în spălătoria spitalului se numără și un uscător de rufe profesional – cu o capacitate de aproximativ 35 de kg. Uscătorul beneficiază de încălzire pe gaz, tambur din oțel inoxidabil, ciclu antișifonare, indicator filtru scame, programul încheindu-se cu un ciclu de răcire. Valoarea uscătorului este de 30.000 lei, TVA inclus.
Cantitatea de lenjerie și costume medicale spălată lunar în Spălătoria spitalului se ridică la aproximativ 3500 de kilograme. Valoarea investițiilor Spitalului de Pneumoftiziologie în aparatură și echipamente, finanțate din venituri proprii, în anul 2021, a fost de aproape 830.500 lei.
Etichete:

Recomandam sa citesti si