fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sport

Echipa de World Tour germană Bora Hansgrohe a dominat Etapa-Regină a Turului Ciclist al Sibiului

Echipa de World Tour germană Bora Hansgrohe a dominat Etapa-Regină a Turului Ciclist al Sibiului, cu finishul la Bâlea Lac, ocupând primele două poziții ale podiumului de etapă și preluând conducerea în clasamentul general pe timp. Câștigătorii etapei au fost austriecii Gregor Mühlberger și Patrick Konrad, care au trecut aproape la braț linia de sosire, urmați după 16 secunde de Matteo Badilatti (Israel Start-Up Nation). Patrick Konrad preia astfel tricoul galben și conducerea în clasamentul general, urmat de Mühlberger, care își adjudecă tricoul alb al cățărătorilor.

Etapa a avut 183 de kilometri și s-a desfășurat pe traseul Sibiu – Sălişte – Cisnădie – Avrig – Cârţişoara – Bâlea Cascadă – cu sosirea la Bâlea Lac (2.034 m altitudine).

Evadarea formată la începutul etapei i-a permis polonezului Paweł Bernas (Mazowsze Serce Polski) să câștige sprinturile intermediare și să-și asigure tricoul albastru al sprinterilor, însă, pe pantele Transfăgărășanului, evadarea a fost ajunsă din urmă și anihilată de un pluton condus în forță de Bora și Bike Aid. Plutonul a fost apoi lăsat în urmă de un grup de șapte cicliști, care, în urcare, s-a tot micșorat. În ultimii doi kilometri, austriecii i-au pierdut pe drum pe Matteo Badilatti și pe Rémy Rochas (Nippo Delko One Provence).

Cel mai bine clasat ciclist român a fost Serghei Țvetcov, care a și preluat tricoul roșu.

Etapa 2, de sâmbătă 25 iulie, se va derula pe traseul Sibiu – Agnita – Cisnădie – Gura Râului – cu finish la Sibiu (Bd. Victoriei).

Foto: Sebastian Marcovici / Focus Photos Agency

Etichete:

Recomandam sa citesti si