fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Echipa de robotică Nitro One a câștigat premiul Soluția Provocării

Faza națională a Competiției Internaționale First Lego League – Sezon Masterpiece 2023-2024, care s-a desfășurat la Brașov pe 2 martie, s-a încheiat cu succes pentru echipa de robotică Nitro One. Aceasta a câștigat premiul Soluția Provocării.

Copiii au prezentat pentru prima dată proiectul lor în cadrul Muzeului Național Brukenthal, cu scopul de a impacta pozitiv relația copiilor cu arta și stimularea acestora de a vizita muzeele.

Ideea principală a proiectului lor este de promovare a artei, ca temă principală – picturi celebre și modalități interactive de expunere a acestora. În prima etapă, împreună cu echipa, s-a vizitat Muzeul Brukenthal – unde copiii au studiat modalități de punere în evidență a tablourilor și a pieselor de muzeu, explorarea traseelor și s-a făcut o introducere în elemente de bază pentru studiul artei/picturii. O altă etapă a fost cea de documentare privind funcționarea muzeelor interactive din lume, dar și o analiză a altor elemente tehnice necesare pentru a realiza proiectul lego motorizat. Ultima etapă a fost de prezentare a proiectului în cadrul Muzeului Național Brukenthal și participarea la concurs.

Este o bucurie imensă să vezi că muzeele sunt factori de cunoaștere și generează idei. Muzeul Național Brukenthal este un stimul de creație nu doar pentru artiști, istorici, cercetători, restauratori sau conservatori, ci și pentru soluții interactive atât pentru cei mari cât și pentru cei mici. Am răspuns cu bucurie ca proiectul pentru Competiția Internațională First Lego League – Sezonul Masterpiece 2023-2024 să fie prezentat la Muzeul Național Brukenthal după ce aceștia au vizitat și și-au creionat ideile în urma vizitei lor în muzeu. Îi felicit cu tot dragul și le mulțumesc pentru creativitate! Îi felicit și pe coordonatori!”, spune Alexandru Constantin Chituță, managerul Muzeului Naţional Brukenthal

Echipa a fost susținută, pe tot parcursul proiectului, de Asociația Științescu Hub și IT Perspectives.

Etichete: