fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

După luna cadourilor, sărbătorim luna poeziei și Ziua Culturii Române

După luna cadourilor, sărbătorim luna poeziei și Ziua Culturii Române

În România, toate începuturile de an sunt poetice. După luna cadourilor, sărbătorim luna poeziei și Ziua Culturii Române în 15 ianuarie, ziua nepereche în care s-a născut Mihai Eminescu.

Filarmonica de Stat Sibiu vă invită la sărbătoarea culturii oferindu-vă un spectacol eveniment, vineri 15 ianuarie ora 19.00 la Sala Thalia

Celebrul actor Cristian Iacob ne va face să zâmbim povestindu-ne preferatele Isprăvi ale lui Păcală și apoi întruchipând toate personajele basmului “Tinerețe fără bătrânețe si viață fără de moarte”. Pe Eminescu îl vom auzi cântat de invitata noastră de suflet, Melinda Samson, care va valsa pe muzica lui Vasile Timiș.

Nu uităm să sărbătorim și creatorii sibieni. Stiați că Marțian Negrea, celebrul compozitor stabilit la Cluj, s-a născut în județul Sibiu, la Valea Viilor? E timpul să-l cântăm mai des pentru că muzica neascultată, se uită. Enescu va fi prezent ca invitat de onoare cu “Preludiul la Unison” din Suita 1 pentru orchestră.

După luna cadourilor, sărbătorim luna poeziei și Ziua Culturii Române

Se alătură muzicii, literaturii și luminilor regizate de Radu Drusan, benzile desenate cu caracter istoric aduse de la Brașov, care vor fi expuse 2 săptămâni – între 15 și 31 ianuarie 2021 – în expoziția outdoor “Eroii care au făcut istorie”, pe Espanada Sălii Thalia de pe strada Cetății. Expoziția este realizată cu lucrările primite în urma concursului național dedicat artiștilor, organizat în cadrul Festivalului de Benzi Desenate Istorice Brașov 2020. Ea conține 27 de benzi desenate originale care cuprind în total 111 planșe realizate de către 26 de autori.

“Celebrăm trecutul construind viitorul cu cărămizile date de moștenirea culturală locală. Compozitorii români sunt inspirați de versurile lui Eminescu și de măreția munților Făgăraș, de monumentala răceală a lacului Bâlea. Creațiile lor se adună într-un buchet eclectic de flori muzicale românesti, oferit publicului de cea mai mare ‘florărie” muzicală din Sibiu, Filarmonica” – a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Orchestra Filarmonicii Sibiu va fi dirijată de tânărul si talentatul dirijor Cristian Spătaru, sttudent la Universitat fur Musik und Darstelle Kunst Wien. (text cu link pe site ul universității)

Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Mulțumim colaborării și sprijinului oferit de Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov 2020, Organizat de Muzeul Județean de Istorie Brașov și Asociația Forums.

Dirijor: Cristian Spătaru
Solistă: Melinda Samson – soprană
Actor: Cristian Iacob

În program:
George Enescu – Preludiu la Unison
Vasile Timiș – Valsuri pe versuri de Eminescu
Tudor Ciortea – Din Isprăvile lui Păcală (p.1,2 și 4)
Marțian Negrea – Munții Apuseni – Izbuc
Irina Țuțuianu-Odăgescu – Tinerețe fără bătrânețe

MĂSURI COVID-19
La acest eveniment purtarea măștii este obligatorie!
La punctul de acces, se va realiza un triaj observațional pentru fiecare spectator. Accesul la concert va avea loc după măsurile de siguranță și prevenție Covid-19, așa cum sunt expuse mai jos.
– accesul se face cu 30 de minute înainte de spectacol, pentru a evita aglomerația și pentru a asigura respectarea tuturor măsurilor în vigoare.
– permiterea verificării temperaturii
– absența simptomelor precum tuse seacă, strănut, febră
– purtarea măștii pe toată perioada evenimentului

Urmăriţi-ne pe:
www.facebook.com/FilarmonicaSibiu
www.youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu
www.instagram.com/filarmonicasibiu
www.tiktok.com/FilarmonicaSibiu
https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa