fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sănătate

După 4 luni, câteva mii de vaccinuri BCG ( împotriva tuberculozei) ajung în Sibiu

După 4 luni, câteva mii de vaccinuri BCG ( împotriva tuberculozei) ajung în Sibiu
După mai bine de 4 luni în care aceste vaccinuri au lipsit în totalitate din maternitatea Sibiu, acestea vor fi distribuite până la sfârșitul acestei săptămâni asigurând necesarul pentru aproximativ 1 an și jumătate.
Pentru copiii mai mari de 3 luni cărora nu le-a fost administrat vaccinul în maternitate vor avea nevoie de o testare BCG în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie. Pentru restul, vaccinarea va începe de îndată ce dozele ajung la Sibiu.
În România, conform  Ghidului Metodologic de Implementare a Programului Național de Prevenire, Supraveghere și Control al Tuberculozei, vaccinarea BCG este indicată tuturor nou-născuților, la vârsta de 2-7 zile (dacă nu există contraindicații), înainte de externarea din maternitate și fără testare tuberculinică prealabilă. Dacă din diverse motive vaccinarea nu s-a putut efectua în maternitate, aceasta se poate realiza de către medicul pneumolog până la vârsta de 3 luni, tot fără testare la tuberculină. După aceasta vârstă, până la 4 ani, vaccinarea se va efectua cu testare prealabilă la tuberculină și scrisoare de la medicul de familie care să ateste starea de sănătate a copilului și ultimul vaccin efectuat.
Până se va dezolta un nou vaccine, BCG (bacilul Calmette-Guerin) rămâne singurul vaccin eficient anti TB. Eficacitatea vaccinului BCG, inclusiv cost-eficiența sa au fost subiectele diverselor studii, nici unul dintre acestea nu a urmărit însă un efect preventiv asupra tuberculozei rezistente la medicamente sau asupra scurtării tratamentului sau a efectelor sale adverse. De asemenea, vaccinarea BCG se dovedește încă o dată importanța, având în vedere lipsa altor strategii de lupta anti-TB.
Etichete:

Recomandam sa citesti si