fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Medias

Dumitru-Dorin Prunariu, aniversat la Mediaș

Primăria Municipiului Mediaș, în colaborare cu Unitatea Militară 01810 și Muzeul Național al Aviației Române, Secția „Hermann Oberth” Mediaș organizează în data de 25 iunie 2021, cu începere de la ora 11:00, un eveniment deosebit, dedicat aniversării a 40 de ani de la zborul în spațiul cosmic al românului Dumitru-Dorin Prunariu.

Evenimentul se va desfășura la sediul Primăriei Municipiului Mediaș, iar invitatul special este domnul general-locotenet (r) Dumitru-Dorin Prunariu, singurul cosmonaut român participant în anul 1981 la misiunea Soiuz-40, din cadrul programului internațional de cercetări spațiale „Intercosmos”.

Manifestarea va debuta cu salutul Forțelor Aeriene Române, de la Baza 71 Aeriană „Gen. Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii, prezentă cu escadrile de elicoptere și avioane militare, care vor survola spațiul aerian al municipiului Mediaș.

Evenimentul va cuprinde alocuțiuni privind aniversarea celor 40 de ani de la primul zbor al unui român în spațiul cosmic, dar și despre istoria cosmonauticii, cu participarea ofițerilor de rang superior aflați la comanda unor unități militare de prestigiu din cadrul Armatei Române, dar și ai reprezentanților autorităților publice locale și naționale.

Programul evenimentului:

Vineri, 25 iunie 2021,

Primăria Municipiului Mediaș

Ora 10:45

Primirea invitaților

Ora 11:00

Salutul Aviației Române prin survolarea spațiului aerian al municipiului Mediaș
a unor escadrile de elicoptere și avioane militare de la
Baza 71 Aeriană „Gen. Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii

Ora 11:00 – 12:30

Alocuțiuni privind aniversarea celor 40 de ani de la primul zbor al unui român în spațiul cosmic, Dumitru-Dorin Prunariu și despre istoria cosmonauticii: Primar Gheorghe Roman
Ing. Dionisie Bucur,  Președintele Comisiei pentru Apărare- Constantin Șovăială,  General de flotilă aeriană Lian Someșan, General de flotilă aeriană Leonard Baraboi, General-maior Dacian-Tiberiu Șerban,  Comandor Marius Oatu, General de brigadă Nicolae Tonu, Comandor Marius Șerbeszki, Muzeograf Dan Ramf și General-locotenent (r) Dumitru-Dorin Prunariu.

Etichete: