fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Dublă sărbătoare în Mărginimea Sibiului: Rusaliile și Zilele Culturale ale Județului Sibiu

Boița, Gura Râului, Jina și Poiana Sibiului au fost la sfârșitul săptămânii trecute gazdele proiectului Zilele Culturale ale Județului Sibiu, ediția de primăvară 2015.

Astfel, Sărbătoarea creştină a Pogorârii Duhului Sfânt a fost completată în mod fericit cu bogatul program propus de proiectul cultural al Consiliului Județean Sibiu prin care toate zonele județului vor fi, pe rând, gazde al unor manifestări menite să revigoreze viața culturală și turismul. Sâmbătă, 30 mai, oferta culturală s-a adresat în mod special copiilor din Boiţa şi localităţile din jur, care au avut ocazia să vizioneze mai multe filme documentare la Căminul Cultural din Boiţa. Și tot acolo, actorii de la Teatrul Gong au venit în fața copiilor cu spectacolul ”Greierele aproape faimos”, iar mai mulţi elevi ai Şcolii Populare de Arte şi Meserii ”Ilie Micu” din Sibiu și-au expus produsele de artă tradiţională realizate de ei. La Gura Râului, elevii și iubitorii de carte au participat la Biblioteca ”Muguri de brad”, din cadrul Centrului Cultural ”Ioan Macrea”,la inaugurarea proiectului”Raftul mereu aproape”, constituit dintr-o donație de carte. Tot copiii au fost inițiați în arta fotografică și în studiul plantelor medicinale din zona depresionară și montană. Centrul Cultural ”Ioan Macrea” a fost seara gazda unui eveniment deosebit: un recital cameral sustinut de Ansamblul Barocco, alcatuit din memebri ai Orchestrei Filamonicii de Stat Sibiu. Publicul, alcatuit din localnici si turisti, au aplaudat indelung prestatia artistilor sibieni. Invitata alaturi de membri ansamblului Barocco a fost soprana sibiana Melinda Samson.

”Pepotecinebănuite din MunțiiLotrului“ s-a numitdrumețiapropusă de AsociațiaJudețeană de Turism Sibiu petraseul Sibiu – Boița-Valea Oltului-Valea Megheșului-Șaua Pleșu-Culmea Pleșu-Culmea Megheșului-Vf. Raviguți-Culmea Boișoara – Boița-Sibiu, drumeție la care au participatpeste 50 depersoane. Duminică, 31 mai, ZileleCulturale ale Județului Sibiu au ajunsîn Poiana și la Jina.În Poiana Sibiului, pestrada Deal, la numărul 308, turiștiiau vizitatcolecțiaparticulară Maria Ciucă, o creatoarepopulară care confecționeazăpiese de port popular, iar la Jina, Corul de camera “Cedonia“ asusținut un concert de muzicăreligioasăînBisericaOrtodoxă “SfințiiArhangheli Mihai și Gavril“. La Boița, întâlnireafiilorsatului, ajunsă la ediția a XI-a, s-a suprapusarmonios cu ZileleCulturale ale Județului Sibiu. Ansamblul Profesionist”CindrelulJuniiSibiului“ a prezentat deja tradiționalul spectacol folcloric în timpu lcăruia au cântat soliștii Răzvan Năstăsescu, Viorica Telcean, Robert Târnăveanu, Alina Pinca, Mariana Anghel și fiicasa, Adriana. În centrul comunei Boița, la standul de informare turistică amenajat de Consiliul Județean Sibiu, un muzeograf de la CNM Astra costumat în uniformă de jandarm rural a prezentat oaspeților expoziția”Jandarmii și milițienii de la sate”, care a inclus fotografii din perioada 1893-1957.
Valea Târnavelor este următoarea zonă în care va poposi caravana Zilele Culturale ale Județului Sibiu, pe 6 și 7 iunie.

Etichete:

Recomandam sa citesti si