fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sport

Duathlon Challenge powered by Buonavista a ajuns la a 9-a ediție

Duathlon Challenge powered by Buonavista, cel mai inedit concurs din Sibiu de îmbinare a alergării cu ciclismul, se va desfășura duminică, 25 septembrie, în aceeaşi locaţie de poveste cu care ne-am obişnuit: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului + DJ 106 A Sibiu – Rășinari.

Alergători și bicicliști din toată țara și străinătate sunt aşteptaţi să ia startul duathlonului de asfalt, începând cu ora 09.30.

Participanții au la dispoziție 3 probe de concurs:

  • Duathlonul Clasic (alergare + bicicletă + alergare), pe asfalt exclusiv, individual presupune parcurgerea următoarelor distanțe: 5 km alergare în Muzeul Satului urmați de 20 km cu bicicleta (2 bucle a cate 10 km Sibiu – Rasinari pe DJ 106 A, șoseaua fiind închisă circulației autoturismelor) şi, la final, 2 km alergare în Muzeul Satului.
  • Duathlonul Clasic (alergare + bicicletă + alergare), pe asfalt exclusiv, ștafetă – presupune parcurgerea acelorași distanțe: 5 km alergare, urmați de 20 km cu bicicleta + 2 km alergare în echipă: un alergător aleargă 5 km, apoi predă ștafeta biciclistului, iar apoi biciclistul îi predă ștafeta din nou alergatorului.
  • Duathlon Family Asfalt, pe asfalt exclusiv, o cursa distinctă pentru copiii între 6 și 14 ani exclusiv, care presupune parcurgerea unui traseu de 10 km Muzeul Satului – Rășinari și retur, pe DJ 106 A, șoseaua fiind închisă circulației autoturismelor, de către un părinte + un copil, ambii pe bicicletă, stimulând în acest fel practicarea sportului în familie. Startul în proba de Duathlon Family va fi dat separat pentru fiecare echipa, la interval de 30 de secunde între echipe.

Alergătorii vor parcurge un traseu în interiorul Muzeului, complet asfaltat și marcat, în timp ce cicliștii vor parcurge 2 bucle a câte 10 km Sibiu – Rășinari pe DJ 106 A, pe șosea.

Cele mai bune echipe/cei mai buni concurenți de la categoriile de Duathlon Clasic vor fi premiate cu diplome, trofee și premii în bani. La finalul cursei, concurenții sunt invitați la un Pasta Party.

Noutatea ediției este organizarea unei curse speciale pentru persoanele cu dizabilități:

Suntem fericiți să vă anunțăm că anul acesta la Duathlon Challenge powered by Buonavista vom avea și o cursă pentru persoanele cu dizabilități, care vor pedala cei 20 de km folosindu-se de handbike-uri. Ei sunt un exemplu și o inspirație pentru noi toți. (Daniel Troancă – organizator)

Duathlon Challenge powered by Buonavista a ajuns la a 9-a ediție

Atenție! Drum închis

Pentru desfășurarea competiției, drumul DJ 106 A între poarta 1 Muzeul ASTRA și intersecția Rășinari / Poplaca, va fi ÎNCHIS duminică, 25 septembrie, între orele 09.00 – 12.30. Ruta alternativă pentru a ajunge în Rășinari, respectiv Sibiu: DJ 106 R Sibiu – Poplaca și DJ 106 D Poplaca-Rășinari. Ruta alternativă pentru Cisnădioara: DJ Sibiu – Cisnădie – Cisnădioara.

Proiectul este organizat de CAB Sport, fiind cofinanţat de Consiliul Local prin Primăria Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu. Partener de eveniment: Buonavista. Parteneri: Muzeul ASTRA, Decathlon.

Informațiile complete despre eveniment sunt disponibile pe site-ul oficial al competiției: https://acceptaprovocarea.com/services/duathlon-challenge/

Etichete:

Recomandam sa citesti si