fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Drumuri și Poduri Sibiu: Sprijin video pentru comandamentul de iarnă al județului

Drumuri si Poduri SA (DPS), companie a Consiliului Județean Sibiu, va monitoriza video, începand cu acest sezon aproape 50 de puncte  din județul Sibiu in scopul intervenției la deszăpezire.

”Consiliul Judetean Sibiu si-a asumat conectarea tuturor comunitatilor prin retele de drumuri  sigure si a investit constant si consistent in modernizarea acestora. Societatea de Drumuri participa la efortul nostru printr-o administrare eficienta a celor peste 950 de kilometri de drumuri judetene, dar si prin mentinerea circulatiei optime pe acestea in timpul iernii. Monitorizarea video, asigurarea permanentei in Comandamentul de iarna infiintat la Societatea de Drumuri , organizarea si cele aproape 60 de utilaje sunt garantia  ca nu vom avea probleme de circulatie pe drumurile judetului in aceasta iarna”- afirma  Daniela Cimpean, presedinta Consiliului Judetean Sibiu.

Monitorizarea video s-a realizat prin conectarea pe baza de protocol cu administratiile locale a camerelor deja existente din 47 de unitati administrativ teritoriale. Lor li se va adauga accesul la imaginile camerei de supraveghere a investitorului de la Arena Platos care , de asemenea, a confirmat disponibilitatea sa de a participa la acest proiect.

”Noua viziune a Societatii Drumuri si Poduri nu inseamna doar investitii in utilaje si echipamente desi acestea sunt insemnate,  ci si utilizarea tehnicii actuale in activitatile noastre. Urmarim promptitudinea si eficienta in actiunile noastre, iar demersul actual are o contributie importanta la aceste scopuri.

Aproape in totalitate primariile din mediul rural din judetul Sibiu au acceptat sa participe la proiectul nostru  si au vazut beneficiile pe care le aduce comunitatilor. Incepand cu aceasta iarna interventia DPS SA  se va face de indata, pe baza informatiilor video coroborate cu informatiile meteo. Comandamentul nostru de iarna functioneaza non-stop, monitorizarea se face prin ofiter de serviciu permanent.”- explica directorul general al Drumuri si Poduri SA, Mihai Lisan.

DPS SA a incheiat protocoale cu autoritatile locale pentru accesul la camerele video si nu va stoca informatii care fac obiectul GDPR precum numere de inmatriculare sau alte asemenea detalii.

Punctele din care sunt transmise imagini video sunt din intreg judetul , inclusiv din comunitatile cele mai indepartate. Pentru deszapezire  DPS SA a grupat interventiile in 8 zone in care va actiona cu 58 de utilaje organizate in cinci baze si puncte de sprijin (Sibiu- cu punct de sprijin Paltinis, Carta – cu punct de sprijin Poiana Neamtului , Agnita, Seica Mare si Dumbraveni – cu punct de sprijin Blajel).

In plus, Societatea de Drumuri indeamna cetatenii sa semnaleze on line orice problema de pe drumurile judetene  pe www.drumuripodurisibiu.ro. Alertele de trafic sunt disponibile, de asemenea, pe www.drumuripodurisibiu.ro.

Drumuri și Poduri Sibiu: Sprijin video pentru comandamentul de iarnă al județului

Etichete:

Recomandam sa citesti si