fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Drumuri și Poduri SA a demarat pregătirile pentru sezonul rece

Drumuri și Poduri SA Sibiu

Drumuri și Poduri SA Sibiu, companie a Consiliului Județean Sibiu,  informează că a demarat pregătirile necesare asigurării circulației în condiții optime în sezonul rece pe drumurile județene. Activitățile se vor concentra în jurul a  8 zone care acoperă întreaga rază a județului Sibiu, respectiv:

– zona 1 (Cristian – Săliște – Jina)

– zona 2 (Sibiu – Cisnădie – Păltiniș)

– zona 3 (Cisnădie – Sadu – Avrig – Poiana Neamțului)

– zona 4 (Cîrța – Arpașu – Bruiu)

– zona 5 (Chirpăr – Agnita – Bruiu)

– zona 6 (Dumbrăveni – Mediaș)

– zona 7 (Șeica Mare – Vecerd)

– zona 8 (Loamneș – Păuca)

Pentru activitățile specifice intervenției în anotimpul rece  societatea are la dispoziție  58 utilaje: 23 autobasculante, 3 capete tractor cu RMA, 6 încărcătoare frontale, 7 buldoexcavatoare, 5 tractoare, 11 autoutilitare, 1 autogreder,  1 turbofreza și 1 autofreză, organizate în cinci baze și puncte de sprijin pentru intervenție, astfel:

  1. Baza Sibiu cu punctul de sprijin Păltiniș (canton), punctul de sprijin Jina și Râul Sadului
  2. Baza Cârța cu punctul de sprijin Poiana Neamțului
  3. Baza Agnita
  4. Baza Șeica Mare
  5. Baza Dumbraveni cu punctul de sprijin Blăjel

Pentru iarna 2022 – 2023 societatea a estimat ca necesare urmatoarele cantități de materiale pentru deszăpezire:

– 14.240 to nisip

– 3.560 to sare

– 60 to material lichid pentru deszapezire

În această perioadă, conform legii, la nivelul companiei este în curs depozitarea în bazele din județ a 35%  din totalul cantităților de materiale estimate.

  ”Societatea Drumuri și Poduri asigură în numele Consiliului Județean Sibiu un serviciu public esențial  pentru comunitate, acela al administrării celor peste 950 de kilometri de drumuri  județene. Începând de anul acesta, la menținerea circulației în condiții optime pe timp de iarnă vom folosi și utilaje si echipamente noi, achiziționate în cadrul unei ample campanii de modernizare” – Mihai Lisan, director general Drumuri și Poduri SA Sibiu.

În functie de prognoze, în perioada urmatoare se vor desfășura activitați de patrulare în scopul asigurării circulației în condiții optime, cu atenție sporită pe DJ 106A Sibiu – Păltiniș și DJ 106E Tilișca – Poiana Sibiului – Jina –  limită județ.

În vederea asigurării siguranței traficului rutier pe toate drumurile județene pe perioada de iarnă, rugăm participanții la trafic să circule cu atenție sporită, în special pe sectoarele de drum unde se vor afla utilajele de intervenție si de asemenea recomandăm ca mașinile să fie echipate corespunzător.

După constituirea Comandamentului de deszăpezire numărul de telefon  0269.210.884, alocat pentru sesizări și informații referitoare la starea drumurilor județene, va fi  disponibil NON STOP . De asemenea, cetățenii pot transmite sesizări on line pe site-ul www.drumuripodurisibiu.ro – butonul ”sesizează o problemă”.

Pentru informarea corectă și în timp util a participanților la trafic despre starea drumurilor județene vă comunicăm că atât pe pagina de facebook cât și pe site-ul instituției noastre găsiți zilnic informații actualizate (www.drumuripodurisibiu.ro – butonul “alertă trafic”).

Etichete:

Recomandam sa citesti si