fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Educatie Medias

Drumul spre o carieră sportivă începe cu admiterea la profilul sportiv la LTAS

Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș
Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș dă startul admiterii pentru viitorii absolvenți ai claselor a VIII-a. La jumătatea lunii mai viitorii elevi ai profilului sportiv au ocazia de a se înscrie la unitatea noastră de învățământ și de a susține probele de aptitudini.
Elevii care doresc înscrierea pentru admiterea la profilul vocațional de instructor sportiv trebuie să fie apţi medical, să fi făcut sport cel puţin un an la un club sportiv sau să fii participat la competiţii cu şcoala în ultimii doi ani. Copiii trebuie să aibă aviz medical cu specificația ”Apt pentru efort fizic/Clinic sănătos”, favorabil practicării disciplinei sportive, eliberat cu maximum 10 zile lucrătoare înainte de înscriere (condiție eliminatorie).
Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a pentru profilul vocațional va avea loc în perioada 16 – 17 mai 2022 la secretariatul Liceului Teoretic „Axente Sever”. Desfășurarea probelor de aptitudini va avea loc în data de 19 mai 2022.
Actele necesare pentru înscriere sunt următoarele:
1. fișă de înscriere eliberată de școala de proveniență
2. copie carte de identitate și certificat de naștere
3. aviz epidemiologic de la medicul de familie – vaccinări
4. aviz medical cu specificația ”Apt pentru efort fizic/Clinic sănătos”, favorabil practicării disciplinei sportive, eliberat cu maximum 10 zile lucrătoare înainte de înscriere (condiție eliminatorie).
5. existența unui document, din cele menționate mai jos, care să ateste că elevul practică organizat, de cel puțin 1 an calendaristic , discipline sportive (condiție eliminatorie)
* carnet de legitimare sportivă (legitimație de sport) vizat de forul de specialitate pentru cel puțin ultimii doi ani competiționali (în copie conformă cu originalul)
* adeverință de la clubul sportiv/asociația sportivă sau de la unitatea de învățământ cu program sportiv integrat/suplimentar că practică organizat disciplina sportivă pentru care se constituie clasa de cel puțin un an calendaristic (document original/scanat);
* dovada participării la etape județene/regionale/naționale ale Olimpiadei Gimnaziilor/Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar și/sau în cadrul Campionatelor Naționale Școlare (prin dovadă se ințelege un document original sau scanat)
Alte informații se pot obține de la secretariatul Liceului Teoretic Axente Sever la telefon 0269841662.
Etichete:

Recomandam sa citesti si