fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Drumul din Păltiniș a fost modernizat

Lucrările de modernizare a drumului vechi din stațiunea Păltiniș s-au încheiat. Zona telescaunului de la baza pârtiei Oncești este legată de drumul DJ 106 A printr-o arteră modernă. Valoarea investiției a fost de 18,2 milioane de lei.

Drumul, de aproape 3 km, a fost modernizat prin lucrări complexe, ce au vizat reabilitarea rețelei de apă și a celei de canalizare pluvială, modernizarea carosabilului, crearea de trotuare în zonele unităților de cazare și alimentație publică și eficientizarea iluminatului public. O lucrare importantă a fost refacerea zidului de sprijin care stabilizează terenul”, precizează Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Constructorul contractat, asocierea SC CON-A & SC CON-A OPERATIONS SRL Sibiu, a executat următoarele lucrări:

– Modernizarea sistemului de colectare a apelor pluviale și înlocuirea rețelei de apă

– Refacerea carosabilului, a trotuarelor, a parcărilor din zona Poștei și a aleilor pietonale

– Amenajarea acceselor și drumurilor laterale

– Demolarea zidului de sprijin existent și construcția unui nou zid, pe o lungime de 200 de metri, placat cu piatră

– Instalarea unui nou sistem de iluminat public, eficient energetic. Peste 140 de stâlpi noi au fost instalați de-a lungul drumului și s-a creat o nouă rețea de alimentare, în subteran, pentru a elimina cablurile suspendate. Noua rețea este prevăzută cu echipamente care permit conectarea la sistemul de telegestiune a iluminatului din municipiu.

Etichete: