fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet Timp Liber

Drumeție în Munții Făgăraș: Degustare de afinată, de Dragobete

Îndrăgostiții sunt invitați să spună „Da”, chiar și pentru doar 24 de ore, la Cabana Bârcaciu din Munții Făgăraș, în ziua de Dragobete. La 1550 de metri altitudine, îndrăgostiții vor primi un certificat de căsătorie, valabil o singură zi, evenimentul fiind „udat” cu un pahar de afinată atent meșteșugită chiar de cabanier, din recolta de afine a anului trecut.

Totul se va întâmpla sâmbătă, 24 februarie, în cadrul unei ieșiri în natură organizată în cadrul Programului Anii Drumeției, la care sunt invitați atât îndrăgostiții, cât și iubitorii potecilor de munte: „Este un traseu deosebit de frumos, care pleacă de la Cabana Poiana Neamțului și șerpuiește până pe muchia Scărișoarei. De la Cabana Bârcaciu, vom urca pe Platoul Scărișoara, loc în care Creasta Făgărașilor oferă un spectacol de neuitat”, spune Nicoleta Ocneriu, ghid Anii Drumeției.

În anul 2022, la Gala Ecoturismului, Cabana Bârcaciu a ocupat a doua poziție în clasamentul celor mai apreciate cabane montane din județul Sibiu. Pe lângă afinată, turiștii vor fi răsfățați cu renumitul ceai din bujor de munte și sirop din muguri de brad.

Înscrierile se fac pe www.aniidrumetiei.ro, secțiunea „Drumeții”.

Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Descoperă mai multe pe www.aniidrumetiei.ro și app-ul Anii Drumeției, disponibil în App Store și Play Store!