fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Dreapta Unită se cam destramă la Sibiu. USR ia totul, Ciprian Faraon demisionează.

Candidații Alianței Dreapta Unită (ADU) la Primăria Sibiu și Consiliul Județean sunt vedetele USR. Numele avansate de partenerii de la Forța Dreptei au fost tăiate, ”la București”, de pe lista candidaților importanți la alegerile din 9 iunie.

Până astăzi, ADU avea anunțați doi candidați la Primăria Sibiu: Ciprian Faraon (Forța Dreptei) și Ruxandra Cibu-Deaconu (USR). Lucrurile au fost tranșate de liderii naționali ai celor două formațiuni, în cadrul Comisiei de Arbitraj. Astăzi, Alianța Dreapta Unită (USR, PMP și Forța Dreptei) și-a anunțat candidații oficiali: Ruxandra Cibu-Deaconu, președinta Filialei Județene USR Sibiu, pentru Primăria Sibiu și Adrian Echert, președintele Organizației Municipale USR Sibiu, la funcția de președinte al Consiliului Județean.

Indignat de decizia luată de conducerea partidului, Ciprian Faraon și-a anunțat demisia în această dimineață. Ex-președintele organizației municipale Forța Dreptei nu a plecat singur, ci împreună cu Doris Lupu, alături de care alcătuia ”tandemul primar-viceprimar” pe care l-a promovat până de curând în spațiul public. ”Regretăm faptul că, conducerea de la București a cedat partidul USR-ului, acceptând să se mulțumească cu firimituri în negocierea avută”, a transmis Faraon. Acesta acuză că USR ”a impus din pix candidații la Sibiu și în țară”. ”Am cerut în repetate rânduri conducerii de la București, dar și celor de la USR Sibiu să realizăm un sondaj, din care să rezulte care este cel mai bine plasat candidat, să stabilim criterii obiective, măsurabile și să putem da Sibiului un candidat așa cum îl doresc sibienii. Au refuzat repetat aceste propuneri”, explică Ciprian Faraon. El anunță că va candida, totuși, la funcția de primar al Sibiului, ca independent sau din partea unei alte formațiuni politice.

Etichete:

Recomandam sa citesti si