fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Drapelul Naţional, sfinţit la Catedrala Mitropolitană din Sibiu

Drapelul Naţional a fost sfinţit vineri, 25 iunie, după slujba Veceniei, la Catedrala mitropolitană din Sibiu. Garda militară a adus la Catedrala mitropolitană Drapelul care va fi arborat sâmbătă, 26 iunie, de Ziua Drapelului Naţional al României, în Piaţa Mare din Sibiu. Slujba de sfinţire a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, iar în sobor s-au aflat vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, eclesiarhul Catedralei mitropolitane, protosinghelul Emilian Man şi preotul militar Florin Pavel.

La sfârşitul slujbei de sfinţire, ierarhul a vorbit despre simbolismul spiritual şi patriotic al acestui moment.

„Trăim o emoţie duhovnicească pentru că ne aflăm în Catedrala noastră sfântă şi trăim apoi o emoţie patriotică pentru că Drapelul Naţional ne reprezintă pe noi şi ne aduce pace, unitate şi bucurie. Este pregătit acum ca să se ridice mâine, de Ziua Drapelului Naţional, în Piaţa Mare. Sunt două puncte care se unesc în acest însemn naţional şi sacru, punctul spiritual care este Catedrala unde va rămâne Drapelul în noaptea aceasta şi punctul central al urbei noastre, al cetăţii noastre. Dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate şi mila Lui să se reverse asupra noastră, aşa fel încât ce avem mai sfânt şi mai preţios să rămână în inimile noastre şi ale urmaşilor noştri”, a subliniat ierarhul.

În Piaţa Mare din Sibiu va fi organizată sâmbătă, 26 iunie, o amplă ceremonie în cadrul căreia Drapelul Naţional va fi arborat în faţa Primăriei Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si