fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sport

Două medalii la Campionatul European de Sambo

David Talpoș, de la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Sibiu, a reușit să obțină medalia de argint la Campionatul European de Sambo, în cadrul categoriei 98 kg juniori. La aceeași competiție, care s-a desfășurat la Haifa, în Israel, sibianul Daniel Natea, legitimat la CS Dinamo, a cucerit medalia de bronz în cadrul categoriei + 98 kg. Acest rezultat i-a asigurat lui Daniel Natea și calificarea la SportAccord Combat Games 2023, din Arabia Saudită.

Mihai-David Talpoș are 17 ani și este elev în clasa a X-a, la Liceul ”Onisifor Ghibu”. Practică sportul de la vârsta de 6 ani. În urmă cu 3 ani, a renunțat la judo și a ales să facă exclusiv Sambo. ”Nu este deloc un sport ușor. Îți cere multă disciplină, curaj și mai ales ambiție”, spune David. L-a încurajat și motivat antrenorul său, Daniel Natea, pe care David îl consideră un mentor.

”Am ales să fac sport de contact și nu sporturi de echipă – fotbal, handbal – deoarece îmi place sentimentul de a fi doar eu cu adversarul și să știu că, în meci, am dat tot ce e mai bun. Antrenamentele alături de Daniel Natea sunt solicitante, dar faptul că mă pregătesc alături de el îmi dă energie și încredere. Mă face să muncesc mai mult și să îmi doresc mai mult”, spune David Talpoș.

Pentru adolescentul de la CSM Sibiu, anul 2023 a început în mod strălucit: are deja trei titluri de campion național (juniori, tineret și seniori) la categoria -98 kg, o medalie de aur la Cupa Europeană de Sambo din Olanda și titlul de Vice-campion European la categoria -98 (juniori). ”Următoarea competiție, pentru care mă pregătesc alături de antrenorul și mentorul meu Daniel Natea, este Campionatul Mondial de juniori, la care mi-am propus să cuceresc aurul”, mărturisește David. Juniorul de astăzi are obiective mărețe pentru următorii 5 ani: să devină Campion European și Mondial la seniori și să se califice la o Olimpiadă.

Două medalii la Campionatul European de Sambo

Două medalii la Campionatul European de Sambo