fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Dotări de ultimă generație la Spitalul Clinic de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” Sibiu

Cei mai renumiți medici psihiatri s-au reunit zilele acestea la Sibiu în cadrul unei conferințe găzduite de Spitalul Clinic de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” , ocazie cu care conducerea unității spitalicești a prezentat cele mai noi achiziții pe partea de echipamente și dotări, folosite pentru tratarea pacienților din întreg județul Sibiu și nu numai. Echipamentele au fost achiziționate cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și sunt de cel mai înalt nivel, fiind utilizate începând din acest an.

Printre echipamentele achiziționate de Spitalul Clinic de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” se numără:
Un echipament de stimulare mecanică în valoare de 594.821 lei, REPETITIVA(rTMS) în configurare completă MagStim Horizon @ Performance, care este un sistem inovativ de răcire a bobinei utilizate ce permite protocoale neîntrerupte de tratament și o rată crescută a sesiunilor. Sistemul este aprobat de FDA pentru protocolul Theta Burst.

Un ELECTROENCEFALOGRAF în valoare de 137.854 lei, cu înregistrare EEG și ERP(potențiale evocate) cu 32 canale cu modul de potențiale evocate și cu biosenzor GSR – răspuns galvanic la nivel pielii. Prin partea de EEG cantititativ şi softul de neurofeedback pot fi tratate practic aproape orice tip de afecțiune. A fost achiziționat și un MODUL TDCS, aparat portabil de stimulare, cu o valoare de 36.890 lei, simulare transcraniană cu curent continuu de intensitate scăzută) Aparat portabil ptr. stimulare transcraniană cu curent continuu de joasă intensitate care circula între 2 electrozi plasați la nivelul scalpului. Stimularea nu este focală iar localizarea fiecărui electrod la nivelul scalpului.

Cel mai apreciat echipament achiziționat este un SISTEM PORTABIL INTERFAȚĂ cu o valoare de 205.870 lei, care practic este un CREIER-CALCULATOR și folosește electroencefalograma, interpretând datele culese de aceasta pentru a oferi o cale de comunicare între creier și calculator. Sistemul poropus este singurul sistem care realizează achiziție wireless de biosemnal cu tehnologie cu electrozi activi.  Versiunea propusă se bazează pe tehnologia modernă dovedită la nivel mondial, ce permite procesarea și înregistrarea biosemnalului online cu viteza maximă a sistemului, configurare ușoară și prototipare rapidă pentru aplicații de biofeedback / neurofeedback și Brain-Computer Interface (BCI), montaj mai rapid și evitarea de erori și artefacte. Aparatul este unic în țară.

A fost achiziționat și SISTEM TELEMEDICINA CU SMARTBOARD LOGITECH, 2 bucăți cu o valoare de 72828 lei, care este un sistem ultramodern de educație interactivă la distanță și comunicare cu pacientul la nevoie. Sistemul poate susține până la 100 de participanți per sesiune.

La evenimentul de prezentare au participat cei mai renumiți specialiști în domeniu, dar și reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, manageri de spital, Rectorul ULBS, Sorin Radu, Decanul Facultății de Medicină, Radu Fleacă, profesori universitari, asistenți și personal auxiliar. Conducerea spitalului a fost felicitată în repetate rânduri de către specialiști din domeniu pentru echipamentele achiziționate, fiind aduse mulțumiri Consiliului Județean Sibiu pentru tot acest demers.

Dotări de ultimă generație la Spitalul Clinic de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” Sibiu