fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Dosare penale pentru doi șoferi prinși băuți la volan

Dosare penale pentru doi șoferi prinși băuți la volan

La data de 1 februarie, în jurul orei 14:30, pe strada Băii din orașul Săliște, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 46 de ani.
Bărbatul emana un miros puternic de alcool însă a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, în consecință fiind întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 337 din Codul Penal.

La data de 1 februarie, în jurul orei 21:00, pe DN 1, în zona localității Șelimbăr, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit în vederea aplicării măsurilor legale un conducător auto în vârstă de 19 ani, din județul Vâlcea, care a fost înregistrat de dispozitivul radar circulând cu viteza de 182 de km/h. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a rezultat într-o concentrație de 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru conducerea cu viteză peste limita legală și deoarece conducătorul auto nu avea asupra sa toate documentele, polițiștii i-au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 2.175 de lei.

De asemenea, după ce conducătorul auto a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, polițiștii rutieri au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, iar permisul de conducere al șoferului a fost reținut în vederea anulării.

Cercetările continuă la nivelul Serviciului Rutier Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si