fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Dorul de redeschidere al saloanelor de înfrumusețare a trecut

Saloanele de cosmetică, coafor și frizerie s-au deschis oficial din 15 mai, dar clienții trebuie să îndeplinească o serie de reguli pentru a se putea duce la coafor și frizerie. Saloanele primesc clienții doar pe bază de programare, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie, chiar și în interiorul salonului.

Ioana Curta, proprietara a două salone de înfrumusețare din Sibiu spune că telefonul a început să sune luni la 2 minute după anunțul deschiderii.

https://www.facebook.com/ziarulStarSibian/videos/922110261559437/

Angajații salonului de înfrumusețare trebuie să poarte mască și mănuși de protecție și să nu permită accesul a mai mult de jumătate din numărul de clienți din capacitatea coaforului sau frizeriei la care mergeți. După fiecare client scaunul, scafa, foarfeca și alte instrumente folosite trebuiez dezinfectate, iar timpul de primire al următorului client să fie de minim 15 minute pentru ca biocidele să-și producă efectul.

„Ne-am conformat cu regulile impuse, respectiv am distanțat scaunele la 1,5-2 metri pentru a putea respecta distanța, toți angajații au măști și mănuși de protecție, am pus dozatoare cu dezinfectante atât la intrarea în salon, cât și la caserii, pentru a se putea dezinfecta imediat ce pun mâna pe bani. Clienții sunt programați la ore fixe, programările sunt făcute la un interval cât mai mare de timp pentru a putea dezinfecta și aerisi, pentru a elimina orice posibilă îmbolnăvire. S-a simțit dorința clienților de a se reînfrumuseța, de aceea numărul clienților a crescut după pauza de două luni de zile, perioadă în care saloanele au fost închise. Nu am redus din numărul de angajați, după ziua de 15 mai, au ieșit din șomaj tehnic și au revenit la muncă”, a spus Ioana Curta, managerul unui salon de înfrumusețare.

Domnii sunt și ei nerăbdători să ajungă din nou pe scaunul unui frizer profesionist. O parte din ei au încercat acasă să se lupte cu perciunii crescuți deasupra urechilor sau cu bretonul mult prea lung. Au fost cazuri în care soțiile și-au putut exersa aptitudinile de a mânui foarfeca de tuns. Nimic nu se compară, însă, cu siguranța pe care domnii o au atunci când văd în sfârșit figura cunoscută a omului care îi tunde de obicei.

Etichete:

Recomandam sa citesti si