fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Donații importante pentru Spitalul Județean

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu a primit, la finalul anului trecut, echipamente medicale și materiale sanitare în valoare de 567.000 de lei de la Asociația Împreună pentru Sănătate, unul dintre cei mai importanți parteneri ai săi.

Printre echipamentele medicale donate spitalului se află:

  • Lampă scialitică Polaris cu led, în valoare de 839,99 lei, pentru Blocul Operator Ortopedie;
  • Sistem motor chirurgical rotativ cu accesorii, pentru Bloc Operator Ortopedie, în valoare de 39.809,07 lei;
  • Lampă scialitică Luvis cu led, în valoare de 80,622,5 lei, pentru Bloc Operator Chirurgie;
  • Modul aparat imunohistiochimie, pentru Serviciul de Anatomie Patologică, în valoare de 59.500 lei;
  • Cabinet inteligent dublu cu două coloane pentru depozitarea, monitorizarea și managementul medicației, în valoare de 151.296,6 lei, destinat Secției Clinice Neurologie;
  • Materiale diverse și consumabile pentru efectuare investigații și proceduri de înaltă performanță – angiograf (ghiduri, catetere, microcatetere, stent retriver, lenjerie, etc.), în valoare de circa 175.000 lei.

Susținere vitală

Este vital pentru orice organism medical să aibă o susținere puternică din direcții multiple și suntem recunoscători că, pe lângă implicarea autorităților în schimbarea la față a infrastructurii spitalului, care este în plin proces de desfășurare, avem alături de noi și mediul de afaceri, precum si cetățenii sibieni, care au contribuit prin donații. Mulțumesc Asociației Împreună pentru Sănătate, care este liantul care a contribuit la coagularea acestei comunități, și le mulțumesc tuturor sponsorilor”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Daniel Chelcea.

Romgaz, principalul sponsor

Din sumele obținute de asociație de la diverși sponsori, circa 423.000 de lei au provenit de la Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA, care este unul dintre cei mai importanți susținători ai activității medicale din județul Sibiu. Încă 144.000 de lei au fost oferiți de companiile: Sigemo, Kovostroj, Compa, Expertarom, Moara Cibin, Fritzmeier, Lanco și Transilvania Automobile respectiv din redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit către asociație (circa 15.000 lei).

Apel către cetățeni

“În primul rând, mulțumesc tuturor sponsorilor, pentru că aceste donații li se datorează. Avem parte de sprijin consistent din partea companiilor, dar și a persoanelor fizice și pot spune că, împreună, am construit o comunitate solidă, gata oricând să se implice pentru dezvoltarea serviciilor medicale, alături de autoritățile județene. Le mulțumesc și celor care au direcționat către asociație cota de 3,5% din impozitul pe venit/câștigul net anual impozabil și fac un apel către cetățeni să vină în continuare alături de alături de noi, prin această contribuție. Formularul pentru redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit poate fi descărcat de pe https://scjus.ro/wp-content/uploads/2023/02/Formular-3.5.pdf”, a declarat Cornel Benchea, președintele Asociației Împreună pentru Sănătate.

Asociația Împreună Pentru Sănătate fost înființată în anul 2021 și are drept scop atragerea de fonduri bănești și bunuri materiale în vederea susținerii activității Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, pentru îmbunătățirea și facilitarea procesului de dezvoltare a serviciilor medicale acordate populației.

Donații importante pentru Spitalul Județean 

Donații importante pentru Spitalul Județean

Donații importante pentru Spitalul Județean