fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Doliu la ISU Sibiu- Drum lin spre Cer, domnule colonel (r) TATU Dumitru!

Doliu la ISU Sibiu- Drum lin spre Cer, domnule colonel (r) TATU Dumitru!

Cu profundă tristețe și nemărginit regret ISU Sibiu a anunț pe Facebook despre trecerea la cele veșnice a fostului camarad de arme și comandant al Grupului de Pompieri ”Căpitan Dumitru Croitoru ” al județului Sibiu, col.(r) TATU DUMITRU.

„Ne exprimăm întreaga compasiune și adresăm sincere condoleanțe familiei îndurerate! Cu respect, colectivul ISU Sibiu!”, au scris reprezentanții ISU Sibiu pe o rețea de socializare.
TATU Dumitru s-a născut în 17 mai 1949 la Sângătin, județul Sibiu, iar dragostea pentru arma pompieri a deprins-o încă din tinerețe când a urmat Școala Superioară de Ofițeri ”Nicolae Bălcescu” Sibiu – specialitatea ”Pompieri” pe care a absolvit-o cu succes în anul 1970. În același an s-a alăturat pompierilor sibieni în funcția comandant secție al Grupului de Pompieri ”Căpitan Dumitru Croitoru” Sibiu, urmând apoi îndeplinirea următoarelor funcții:
• În perioada 1973-1974 comandant Pluton;
• În perioada 1975-1979 locțiitor Companie I;
• În perioada 1979-1984 Inspector principal în cadrul Inspectiei de Prevenire;
• În perioada 1984-1992 locțiitor Șef Inspecție de Prevenire.
Doliu la ISU Sibiu- Drum lin spre Cer, domnule colonel (r) TATU Dumitru!
Dorința sa constantă de progres și cunoaștere a condus la numirea acestuia în fruntea Grupului de Pompieri ”Căpitan Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în perioada 15.07.1992- 30.11.2001.
În poziția sa de comandant a adus o contribuție imensă la evoluția și dezvoltarea Grupului de Pompieri Sibiu, printre cele mai mari realizări fiind constituirea în anul 1993 în cadrul instituției a Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD).
Dacă v-a plăcut articolul nostru vă invităm să ne citiți pe starsibian.ro
Etichete: