fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Doi liceeni sibieni, campioni la Geografie Umană

Eugen Tudor Popa, elev al Colegiului Național „Octavian Goga” Sibiu, a obținut cel mai important premiu din istoria participării elevilor sibieni la faza națională a Sesiunii de comunicări științifice ale elevilor din clasele liceale pentru disciplina Geografie.

Tudor a cucerit locul I (din 37 de participanți) la secțiunea Geografie Umană, cu lucrarea ”Proiectele de organizare administrativ-teritorială postdecembriste. Efecte asupra Transilvaniei – optimizare sau catastrofă”, obținând 93,40 puncte. (profesor coordonator Adriana Mioara Dincă).

Celălalt reprezentant al județului Sibiu, Eduard Flavius Vidrășan, elev la Colegiul ”Școala Națională de Gaz” Mediaș, a obținut Premiul special al Societății de Geografie din România (locul 19, din 37 de participanți). Lucrarea sa, ”Valorificarea potențialului de dezvoltare a turismului rural pe traseul Via Transilvanica – Terra Saxorum, sectorul Mălâncrav – Zlagna” (profesor coordonator Ioan Sas), a obținut 72 de puncte.

Faza națională a Sesiunii de comunicări științifice ale elevilor din clasele liceale pentru disciplina geografie s-a desfășurat în perioada 10 – 13 iulie, la București. Cei 100 de participanți au concurat la trei secțiuni: geografie fizică (25 de elevi), geografie umană (37 de elevi) și geografia mediului (38 de elevi).

Concursul a constat în elaborarea unei lucrări de cercetare pe o temă geografică din orizontul local și prezentarea publică a acesteia, în fața unei comisii de evaluare și a auditorului.

Etichete: