fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Doar trei școli din județ nu fac Greva Generală. Urmează a treia zi de protest.

Liceul Tehnologic Construcții și Arhitectură Carol I Sibiu, Școala Gimnazială Păuca și Școala Gimnazială Râu Sadului sunt singurele unități de învățământ din județ care nu participă la greva generală declanșată, luni, 22 mai, de federațiile sindicale din Educație. 95% din unitățile de învățământ din județul Sibiu participă la această formă de protest.

Precizăm că acțiunile noastre de protest nu au legătură cu susținerea vreunui partid politic și nu dorim să fie asociate cu discuțiile interne ale guvernanților”, transmite Sindicatul Învățământului Preuniversitar (SIP) Sibiu.

Astăzi, am asistat la o premieră în ceea ce privește parteneriatul social. Primul ministru a chemat la întâlnire singurele entități care, nu știm din ce motive, arată că s-ar opune grevei din învățământ: Asociațiile Elevilor din Constanța, București și Ilfov, Bacău, Maramureș și Timiș”, acuză SIP Sibiu.

Guvernanții se folosesc de copii”

Marți, 23 mai a.c., Guvernul a publicat în agendă, afirmând că la ora 11:00 se vor desfășura consultări cu reprezentanții asociațiilor de părinți și de elevi, în contextul grevei generale din învățământ. Asociațiile de elevi din țară nu au fost invitate la consultări, Guvernul mințind astfel în agenda sa de astăzi. Considerăm că această minciună vine în scopul de a denatura opinia publică cu privire la grevă, lucru încercat de Guvern în mod repetat, în ultimele zile. Guvernanții își doresc să se folosească de copii, sub pretextul examenelor naționale, pentru a antagoniza greviștii și a duce la oprirea grevei. Ne bucurăm că profesorii noștri au pus, în final, piciorul în prag și că nu se mai lasă batjocoriți de Guvern. Considerăm oferta propusă la negocieri, de către Guvern, una penibilă și salutăm decizia profesorilor de a nu o accepta. Suntem solidari cu profesorii noștri și îi încurajăm să nu oprească greva până când nu vor primi un răspuns la toate solicitările lor. Ne dorim profesori bine plătiți, care pot trăi decent din salariul lor. Manipularea exercitată de Guvern trebuie oprită de urgență, pentru că nu profesorii greviști sunt problema, ci Guvernul! Solicităm Guvernului să oprească manipularea cu privire la grevă!”, se arată în comunicatul de presă transmis de SIP Sibiu.

NOI, GREVIȘTII, “EVALUĂM” GUVERNANȚII! OARE VOR TRECE CLASA? Greva generală continuă și mâine!”, transmit sindicaliștii sibieni.

Etichete:

Recomandam sa citesti si