fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Doar 5 amenzi, la benzinăriile și stațiile GPL din județ

Nicio stație GPL din județul Sibiu nu a fost închisă în urma controalelor dispuse de prefect, ca urmare a exploziilor de la Crevedia. Comisiile mixte de control au făcut 87 de verificări și au raportat 40 de ”deficiențe și disfuncționalități”. Pentru acestea, reprezentanții ISU, ITM, ai Gărzii de Mediu și Biroului Vamal au aplicat doar 5 amenzi în valoare de 128.500 de lei și 24 de avertismente, după cum precizează Instituția Prefectului – Județul Sibiu.

Până la acest moment nu a fost dispusă suspendarea activității niciunui operator economic sau instituție care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolifer lichefiat (GPL)”, anunță Prefectura.

Constituite prin Ordinul Prefectului nr. 452/30.08.2023, comisiile de control au făcut verificări în perioada 5 – 11 septembrie. Acestea au fost alcătuite din reprezentanți ai următoarelor instituții: Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR), Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune S.A. (CNCCIR), Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), Garda Națională de Mediu (GNM), Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu (ISU), Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), Autoritatea Vamală Română (AVR), Autoritatea Rutieră Română (ARR) și Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si