fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Discuții despre valorificarea lânii într-o întâlnire la Consiliul Județean

Peste 100 de crescători de oi și capre, procesatori de lână și agenți economici care folosesc lâna din județul Sibiu au participat vineri, 3 mai, la o întâlnire cu reprezentanți ai Organizației Internaționale a Lânii și cu Daniel Buda, membru în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European. Întâlnirea a avut loc la Consiliul Județean Sibiu.

Scopul întâlnirii a fost acela de a de a mijloci relații de colaborare avantajoasă dintre asociațiile de crescători de ovine, procesatorii de lână și alte instituții din domeniu cu parteneri de la nivel internațional, contribuind astfel la o mai bună gestionare a resursei naturale de lână și piei și la dezvoltare economică sustenabilă.

Ceea ce s-a desprins din discuțiile avute a fost nevoia de a găsi soluții prin care lâna să fie valorificată cât mai bine și de a crește calitatea lânii colectate, astfel încât tot efortul crescătorilor de ovine să fie răsplătit.

Reprezentanții Organizația Internaționale a Lânii au oferit exemple de bune practici pe care le aplică cu succes în mai multe țări și au încurajat crescătorii sibieni să își susțină interesele la reuniunile care au loc la nivel internațional.

La eveniment au participat și au avut intervenții punctuale directorul DSVSA Sibiu, Șerban Țichindelean, și directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Sibiu, Ilie Brad, precum și Cezar Bulacu, administratorul unei societăți comerciale care valorifică lâna în material de izolație folosit în construcții. De asemenea, alături de crescătorii de oi, au venit mai mulți aleși locali din județul Sibiu: Arpașu de Jos, Gura Râului, Sadu, Râu Sadului, Roșia, Cristian, Șelimbăr, preocupați la rândul lor să găsească cele mai bune soluții pentru valorificarea lânii la nivelul UAT-urilor pe care le reprezintă.

„Județul Sibiu este cel mai mare producător de lână din România, dar știu de la mulți crescători de oi că nu reușesc să valorifice lâna și că ea ajunge să fie aruncată. Pentru că mă preocupă găsirea unei soluții, am apelat la domnul Daniel Buda – Membru al Parlamentului European, care face parte din Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală, să ne ajute să găsim soluții viabile. Cu ajutorul dumnealui, la evenimentul organizat azi la Consiliul Judetean Sibiu i-am avut alături de noi pe reprezentanții Organizației Internaționale a Lânii. Mulțumesc tuturor participanților și îi asigur că toate discuțiile pe care le-am purtat azi, vor fi analizate pentru a găsi soluții cât mai eficiente și care să asigure un viitor sustenabil fermierilor din județul nostru”, a precizat la finalul întălnirii președinta Daniela Cîmpean.

Prezența în județul Sibiu a reprezentanților Organizației Internaționale a Lânii, alături de reprezentantul Parlamentului European, Daniel Buda, a inclus mai multe vizite la centre de colectare a lânii și ferme de oi din Șura Mare, Miercurea Sibiului și Jina.

Discuții despre valorificarea lânii într-o întâlnire la Consiliul Județean

Etichete:

Recomandam sa citesti si