fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sănătate

Diagnosticul ecografic al sarcinii

Ecografia a revoluționat practica obstetricală în anii ’60, devenind treptat un instrument la fel de indispensabil și ,, banal” în consultația prenatal, ca și stetoscopul obstetrical. Măsurarea fătului, examinarea anatomiei lui și stabilirea viabilității fetale reprezintă cele trei aplicații fundamentale ale ecografiei în obstetrică. În plus, se adaugă stabilirea poziției fătului, localizarea și starea placentei (maturitatea), precum și aprecierea cantității de lichid amniotic.
Diagnosticul ecografic al sarciniiLa debutul sarcinii, examenul ecografic se bazează în mod tradițional pe trei determinări majore: localizarea sarcinii; vârsta fetală estimată pe baza lungimii craniu-pelvis; activitatea cardiacă fetală documentată stabilește viabilitatea sarcinii, fapt realizabil la 5 săptămâni, cu un transductor de înaltă rezoluție. Cu ajutorul aparaturii de înaltă rezoluție și a ecografiei transvaginale, aflate în cadrul Clinicii PROCTOVEN, anomaliile anatomice fetale pot fi detectate în trimestrul I al sarcinii. În trimestrele II și III de sarcină, examenul ecografic urmărește în mod obișnuit anatomia
fetală și mărimea fătului (aprecierea dezvoltării și greutății fetale).
Cu ocazia fiecărei examinări ecografice trebuie căutate anumite caracteristici: numărul feților, poziția fătului, localizarea placentei, cantitatea de lichid amniotic, prezența de mase tumorale pelvine, la care se adaugă măsurătorile fetale și studiul anatomiei fetale.
De aceea am achiziționat cel mai performant ecograf – VOLUSON 730 EXPERT – care realizează ecografii 3D și 4D la standarde europene, putând face orice tip de măsurătoare la nivelul fătului.
Etichete:

Recomandam sa citesti si